EVDE SAĞLIKTA YENİ DÖNEM

EVDE SAĞLIKTA YENİ DÖNEM

Düzce?de Evde sağlık hizmetinde yeni dönem. 2011 yılında başlayan evde sağlıkta belediyenin de uygulamaya dahil olması ile sadece hastaların tedavisi değil, özel bakım ve hizmetleri de gerçekleştirilecek. Bu kapsamda yapılacak çalışmalar bugün ilk kez düzenlenen sempozyumda anlatıldı.

Sağlık Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliği içinde Düzce Valiliği ve Düzce Belediyesi tarafından, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dernekleri Federasyonu (SADEFE) ile Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Derneği ( EVSAD) katkılarıyla ?Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sempozyumu? düzenlendi.

 

 

Sempozyuma Vali Ali Fidan, Sağlık Bakanlığı eski Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Garnizon Komutanı Albay Bilal Güvenir, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Protokol üyeleri, , Sadefe Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Orhan Koç, Türkiye Halk Sağlığı Kurum Başkanı Prof. Dr. İrfan Şencan, EVSAD Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Gazi Alataş, Belediye Başkanları, İl Sağlık Müdürü Mahir Arslan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeki Yıldırım, muhtarlar ve davetliler katıldı.

Sempozyumda ilk olarak konuşan ve evde bakım hizmeti alan Selim Çetin?in yakını Hülya Çetin, evde bakım hizmetinin getirdiği kolaylıkları anlatırken, 2 yıldır aldıkları hizmette hastasının ve kendisinin çok büyük yaralarını gördüğünü belirtti.

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Mehmet Keleş, belediyenin görevinin sadece yol asfalt, kanalizasyon gibi hizmetler olmadığının altını çizdi, özellikle yaşlılar, engelliler ve hastalar için yapılacak çalışmalara önem vereceklerini vurguladı.

Keleş, ? Önemli bir hizmetin altına birlikte imza atıyoruz. İnsana dair en vazgeçilmez değerlerden biri sağlık hizmetidir. Sağlık kaliteli yaşam faktörlerinden en önemlisidir. Belediye başkanı olarak şehri yönetirken ve insanların bir çok alanda ihtiyaçlarını karşılarken, sadece yol, kaldırım, asfalt , su , kanalizasyon gibi fiziki hizmetleri değil özellikle sosyal alanda da bir çok hizmeti beraber düşünmek zorundayız. Yaşlıları, düşkünleri, engellileri, çocukları ayrı ayrı düşünmeli, daha huzurlu hayat sürebilmelerini temin edici çalışmalara en az diğer faaliyetler kadar önem vermeliyiz. Düzce Belediyesi olarak gerçekleştirdiğimiz sosyal çalışmalardan biri de bakanlıklar düzeyinde imzalanan evde bakım ve sosyal destek hizmetlerinin yürütülmesine dair protokol ilimizde Sayın Valimiz başta olmak üzere, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve belediyemiz tarafından imzalanan protokoldür. Bu protokole istinaden belediyemiz hastanın kişisel temizliği, evin temizliği ve tamiratı, yemek ve ayni yardım konularında ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza hizmet götürecektir.?ifadelerini kullandı.

Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Derneği  EVSAD Yönetim Kurulu Başkanı Op.Dr. Orhan Koç, özellikle yalnız yaşayan hastalara evde bakım hizmeti götürerek sorunun tam anlamıyla çözülmediğini vurgularken, yerleşik hizmet anlayışını belediyenin destekleri ile Düzce?de uygulanacağını belirtti.

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan çakar da yaptığı konuşmada, hasta yakını ve hasta olmanın ne kadar meşakkatli olduğunu en yakından bilen bir insan olduğunu söyledi, evde bakım hizmetinde Düzce?nin pilot il olmasını hürmetle karşıladığını belirtti.

Vali Ali Fidan da sempozyumda bir konuşma yaptı, Fidan, özellikle sağlık alanında değişim yaşandığını vurgularken, hizmeti vatandaşın ayağına götüren bir anlayışın var olduğunu ifade etti.

Vali Fidan, ? Yerelde bu hizmetleri yürüten kurumlar olarak amacımız, en hızlı ve verimli şekilde bu hizmetleri vatandaşa götürmek.Evde sağlık hizmetleri 2011 yılında başladı.İlimiz pilot il bu alanda. Yeni yeni sonuçlarını almaya başladık. Vatandaşın evine gidip tedavi ediyoruz. Sadece tedavi etmek yeterli olmuyor. Onların sosyal yardımlarla ilgili eksiği var mı onu gidermek için çalışmalar yapıyoruz. Şimdi belediye eklendi bu yapıya. Belediyemiz kişisel bakım, hastaların ev temizliği konusunda hizmetleri yürütecek. Artık vatandaşımız kapı kapı gezmeyecek. Bir yere müracaat edecek, o müracaatından sonra ilgili müdürlükler gereğini yapacak.? Dedi.

Sempozyumda son konuşmayı İl Halk Sağlığı Müdürü Mahir Arslan yaptı. Arslan, slayt gösterisi eşliğinde evde sağlık hizmetleri konusunda rakamsal verileri açıkladı. 2011 yılında başlayan evde sağlık hizmetinden bugüne kadar 4 bin 790 kişinin faydalandığını açıklayan Arslan, ayda ortalama Bin kişiye hizmet götürüldüğünü açıkladı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.