VALİ'DEN VELİLERE VE ÖĞRENCİLERE TAVSİYELER

VALİ'DEN VELİLERE VE ÖĞRENCİLERE TAVSİYELER

2015-2016 eğitim yılında yaklaşık 70 bin öğrenci için tatil zamanı. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan öğrenciler bugün karne aldı. Vali Ali Fidan Kalıcı Konutlar Cumhuriyet İlkokulunda karne dağıtım törenine katıldı, hem öğrencilere hem velilere tavsiyelerde bulundu.

2015-2016 eğitim öğretim dönemi ilk yarısı bugün sona erdi.  70 bin öğrenci ile 6 bin öğretmen 25 Ocak-5 Şubat tarihleri arasında yorgunluk atacak. İkinci dönem ise, 8 Şubat 2016 Pazartesi günü başlayacak ve 17 Haziran 2016 Cuma günü sona erecek.

Öğrenciler ve veliler bugün karne heyecanı yaşarken, Vali Ali Fidan Cumhuriyet İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine katıldı.

 

70 BİN ÖĞRENCİ İÇİN TATİL ZAMANI paylaşan: duzcetv

Jandarma Alay Komutanı Bilal Güvenir, Vali Yardımcısı Selda Dural, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz ve Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman?ın eşlik ettiği Vali Fidan, okul öncesi eğitim alan miniklerle sohbet etti, karnelerini verdi. Minikler ise Vali Fidan?a kendi elleri ile yaptıkları küçük hediyeler sundu.

Yarı yıl değerlendirmesinde bulunan Vali Ali Fidan, 15 günlük tatilde çocukların durumlarını değerlendirerek ikinci döneme daha iyi başlayacaklarını belirtti, öğrenciler ve velilere tavsiyelerde bulunarak, öğrencilerden bol bol kitap okumalarını, velilerden ise karnesinde zayıfı olan çocukları azarlamamalarını istedi.

Vali Fidan, ? Öncelikle çocuklarımıza, öğretmenlerimize iyi tatiller diliyorum.Eğitim dönemi bir süreç. Yarı yıl dönemi de çocuklarımızın muhasebesinin yapılmasına, durumunun görülmesine  fırsat veriyor. İnşallah çocuklarımız durumlarını değerlendirerek yeni dönemde eksikliklerini gidermek için bir çaba gösterecekler.Tatil önemli çocuklarımız için ama özellşkle velilerimizden rica ediyorum, ders notları düşük diye çocuklarını azarlamasınlar. Dersler her zaman telafi edilebilir. Başarı tek başına çocuğa bağlı değil.Velilerimize, öğretmenlerimize düşen vazifeler var. Çocuklarımıza yarı yıl tatilinde ödev yok. Oyun oynayıp, dinlenerek geçirsinler ama bol bol da kitap okusunlar.? Dedi.

Karne dağıtımının ardından Cumhuriyet İlkokulunda yarışmalarda dereceye giren öğrencilere madalya ve hediyeleri Vali Fidan ve protokol üyeleri tarafından verildi, öğrenciler protokole ilgi gösterirken, bol bol hatıra fotoğrafı çekildi.

Öğrenciler karne heyecanı ile birlikte yarı yıl tatiline girmenin mutluluğunu yaşarken, veliler de en az onlar kadar heyecanlıydı.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.