BİZLERİN ARACILIĞIYLA YAPILIYOR

BİZLERİN ARACILIĞIYLA YAPILIYOR

1 Ocak 2016 itibariyle başlayan ve Hükümetin yeni dönem uygulamalarından biri olan esnafa faizsiz krediden Düzce?de bugüne kadar 40 esnaf yararlandı. DESKKOP Başkanı Ertan Taşlı, bütçeden Düzce olarak daha fazla pay almak istediklerini söyledi.

1 Kasım genel seçimlerinde Ak Parti hükümetinin seçim vaatlerin arasında esnafa faizsiz kredi çektirme konusu vardı.  Hükümetin ilk yüz günlük çalışma planlaması içerisinde olan düzenleme 1 Ocaktan itibaren yürürlüğe konuldu.

Geçmiş dönemlerde bu görevi üstlenen KOSGEB yerine yeni dönemde Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi tarafından üstlenilmeye başlandı.

Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertan Taşlı, esnafların faizsiz kredi çekmelerine imkan sağlayacak olan yeni düzenleme ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

İktidar partisinin vaatleri arasında kendilerini ilgilendiren bölümün 30 bin liraya kadar faizsiz kredi olduğunu belirten Taşlı, kooperatif olarak ellerinden geldiğince esnaflara yardımcı olmaya çalıştıklarını ifade etti.

Taşlı, ? 1 Kasım Genel seçimlerinde iktidar partisi seçilmesi halinde yapacağı çalışmalar hakkında vaatlerde bulunmuştu. Bu vaatler arasında bizleri ilgilendiren kısım esnafa 30 bin liraya kadar 0 faiz ile kredi desteğidir. Genç girişimcilere yönelik olarak verilecek 100 liraya kadar faizsiz kredi bizleri ilgilendiren diğer bir konuydu. Bu kredilerin ne şartlar altında verileceği bizlere bildirildi. Bilindiği üzere geçmiş dönemde KOSGEB tarafından veriliyordu. Bu dönemde daha yaygın esnafa ulaşma adına bizler aracılığıyla yapılmaya başlandı. Bizler esnaf ve sanatkara hizmet eden bir kuruluş olduğumuz için bu durumdan memnun olduk? dedi.

Kendilerinin kredi veren bir kuruluş olmadığının altını çizen Taşlı, esnaflara kredi çekebilmeleri adına kefil olan bir kuruluş olarak çalıştıklarını belirtti.

Taşlı, ? Biz kredi veren bir kuruluş değiliz. Kredi çekmek isteyen esnaflarımıza kefil olan bir kuruluşuz. Kredileri Halk Bankasından çekilirken, kefalet anlamında bizlere başvuru yapılmaya başlandı. Bizlerde kredi çekecek olan esnaflarımızdan iki tane kefil, gerek duyulması halinde ise teminat gösterilmesi istenerek yürütülmektedir? ifadelerini kullandı.

Taşlı, yeni düzenleme ile çekilen kredilerin faizleri devlet tarafından bankalara ödendiğini belirtti.

Taşlı, ?1 Ocak?tan itibaren yeni düzenleme ile birlikte kredi kullanımına başlandı. Şuanda kadar 40 arkadaşımıza kredi çektirmiş durumdayız. Bu da 1 milyon 200 bin lira rakama dek geliyor. Kredinin maliyeti önceden 30 bin lira çeken birisi 27 bin lira olarak eline para geçiyordu. Yıllık olarak da bankaya 500 lira masraf ödemek zorunda kalıyor. Şimdi ise 29 bin 500 lira alınıyor. Bir yıl içerisinde ödenecekse 30 bin lira olarak ödeniyor. Eğer vadesini uzatmak isteyenler olursa da her yıl için 500 lira banka masrafı isteniyor. Diğer faizler devlet tarafından bankaya ödeniyor. Banka faiz parasını devletten alıyor? dedi.

Çıkarılan düzenleme kapsamında ayrılan bütçeden Düzce olarak daha fazla pay almak istediklerinin altını çizen Taşlı, yoğun bir başvurunun olduğunu belirtti.

Taşlı, ?Şuan için yoğun bir başvuru var. Sayı 40?dan 65?e ulaştı. Türkiye geneline bakıldığında bu çok ciddi bir rakamdır. Bu alanda Türkiye genelinde kullanılmak üzere 200 Trilyon lira ayrılmış ve biz Düzce olarak bu paydan daha fazla esnafımızın yararlanmasını istiyoruz. Krediyi çeken esnaflarımızın bu paraları işerinde verimli bir şekilde kullanmaları ve geri ödeme noktasında duyarlı olmaları bizler açısından önemli bir konudur? şeklinde konuştu. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.