KARAÜÇ, " KADINA ŞİDDET DURSUN"

KARAÜÇ,

Düzce CHP Kadın Kolları İl Başkanı Fatma Karaüç, kadına yönelik şiddet ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Karaüç, Cumhurbaşkanı ve Başbakanın bu tür olaylara karşı neden süsüyorlar ifadelerini kullandı.

Yazıl olarak yaptığı basın açıklamasında Karaüç, ? Son yıllarda iktidarın desteğiyle aile ve sosyal politikalar bakanlığı ve diyanet işleri yapıkları açıklamalar ile gerici anlayışı beslediler. Diyanet işleri başkanının verdiği fetvaya göre bir babanın öz kızına karşı şehvet beslemesi normal karşılanıyor ise toplumdaki kadına karşı şiddet ve tecavüzlerin önüne  nasıl geçilebilir? Her uzatılan mikrofona konuşan Cumhurbaşkanı ve Başbakan bu durum karşısında sus pus kesilmiş tabiri caizse diyanet başkanını aklama çabası içine girmiştir. Akademisyenlere tepki gösteren cumhurbaşkanı bu olaya karşı neden susmaktadır?? dedi.

 


CHP KADIN KOLLARINDAN KINAMA paylaşan: duzcetv

 

Karaüç, ? Bu duruma hiç şaşırmadığımızı bildirmek istiyoruz çünkü 14 yaşında engeli bir genç kızımıza tecavüz eden Hüseyin Üzmez'i Cumhurbaşkanlığı affıyla serbest bırakan dönemin Cumhurbaşkanı AKP' nin kurucularından Abdullah GÜL değil miydi, bir kadını domuz bağıyla bağlayıp üzere beton dökecek kadar cani Hizbullahçıları yine Cumhurbaşkanlığı affıyla bırakan Abdullah GÜL ve AKP zihniyeti değil miydi? AKP ve kalemşörleri Türkiye' de nasıl bir kadın istediğini her platformda belli etmişlerdir. Kadınlar okudukça erkekler üreyemiyor diyenler, kadın çalışmasın evinde otursun, çocuk baksın diyenler yine bu zihniyetin temsilcileri değil midir?? ifadelerini kullandı.

Karaüç, ?Değerli Düzceliler ve değerli basın emekçileri; Türkiye' de her gün bir kadın erkek terörüne maruz kalmaktadır. Yukarıda belirtiğimiz gibi bu duruma gelinmesinin sebebi ülkeyi yöneten zihniyettir. Tecavüz edenler serbest kalırsa, kadını döven, öldüren caniler serbest kalırsa yitip gidenler hep Özgecanlar, Kadıköy?de tecavüze uğrayan 19 yaşındaki kızımız olacaktır. Kadına şiddet konusunu derhal mecliste ciddiyetle ele alınmalı, verilen cezalar caydırıcı olmalı, tecavüzcülere verilen cezalar uygulamalı, tahrik indirimi, iyi hal indirimi gibi uygulamalar derhal kaldırılmalıdır. CHP'li kadınlar olarak Atatürk'ün bize tanıdığı vatandaşlık haklarımızı sonuna kadar kullanarak ülkemizde yaşanan kadın cinayetlerine, tacizlere, tecavüzlere yüksek sesle hayır diyoruz! Cinsel saldırılara hayır!, Kadın düşmanlığına hayır!? dedi.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.