İNŞAAT SEKTÖRÜNDE DURGUNLUK YAŞANIYOR

İNŞAAT SEKTÖRÜNDE DURGUNLUK YAŞANIYOR

Kış ayları ile birlikte inşaat alanında konut satışlarının ciddi anlamda düşmesi ile ilgili olarak konunun uzmanı değerlendirmelerde bulundu. Zengin İnşaat Emlak Danışmanı Emre Bektaş, konut piyasasında yaşanan durgunluğun nedeni olarak kış aylarını ve konut kredilerinde talep edilen yüksek faiz oranları olarak gösterdi.

Düzce?de yaz aylarının başından itibaren konut sektöründe ciddi anlamda çalışmalar olmuştu. Kış aylarına girilmesi ile birlikte piyasalarda durgunluk söz konusu oldu. Yaşanan durgunluğun Nisan ayından itibaren sona ereceğini ifade eden Bektaş, Düzce?nin konumu itibari ile inşaat müteahhitlerinin tercih etmesinde önemli bir etken olduğunun altını çizdi.

Müteahhitlerin Düzce?ye bakışı değiştiğini belirten Bektaş, son dönemlerde inşaat sektöründe durgunluğun yaşandığını ifade etti.

Bektaş, ? Düzce İstanbul ve Ankara gibi iki metropol şehrin ortasındır. Doğal güzellikler ve türizm kültürel alanlarımız bulunmaktadır. Bu nedenlerden dolayı inşaat firmalarının Düzce bakış açısı değişmektedir. İnşaat sektöründeki son durum göz önüne alındığında durgunluk söz konusudur. Bu durgunluğun nedenleri arasında konut kredilerindeki faiz oranlarının yüksek oluşudur. Konut ve bireysel krediler açısından emlak danışmanları olarak istediğimiz seviyelerde değiliz. Buda emlak alanında satışları etkiliyor. İçerisinde bulunduğumuz kış aylarının da bu durgunlukta etkisi vardır. Zengin İnşaat olarak müşterilerimize en uygun ödeme seçenekleri sunma gayreti içerisinde oluşuyoruz. Müşterilerin ödeme imkanları göz önüne alınarak çalışmalarımızı müşteri memnuniyeti esasına göre yürütüyoruz? şeklinde konuştu. 

Düzce?de inşaat alanında yaşanan durgunluğun Nisan ayından itibaren yaşanmayacağını ifade eden Bektaş, ? Zengin İnşaat olarak Beyçiler Mahallesinde devam eden site hakkında bilgiler verdi.

Bektaş, ? Nisan ayının başı ile birlikte inşaat alanında yaşanan durgunluğun azalacağını düşünüyoruz. Kış aylarının bitmesi ile birlikte hareketliliğin yaşanacağını düşünüyoruz. Biz firma olarak  Beyçiler Mahallesinde 4 bloktan  oluşan konutların yapımına devam ediyoruz. Metre kare birim fiyatları bin 100 ile bin 300 lira arasında değişmektedir. Müşterilerimize uygun ödeme kolaylığı sağlamaya çalışıyoruz. Anlaşmalı bankalar ile çalışarak müşteri memnuniyeti açısından elimizden geleni yapıyoruz? dedi.

Bektaş, yaşanan durgunluğun sadece inşaat sektörü ile sınırlı olmadığı belirtti.

Bektaş, ? Piyasa kış aylarından dolayı durgunluk sadece inşaat sektörü ile alakalı değildir. İnşaat sektöründe yapılan konutlarla birlikte piyasada bir doygunluk söz konusudur. Firmamıza gelerek konut almak isteyen müşterilerimizle yakından ilgileniyoruz. İnşaat alanındaki çalışmalar arz- talep doğrultusunda yürütülüyor. Vatandaşlar kat karşılığı veya müteahhitlerin aldıkları arsa doğrultusunda çalışmalar yapılıyor? ifadelerini kullandı. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.