Bu fırında 650 gram ekmek 1 lira: Demek ki oluyormuş !

Bu fırında 650 gram ekmek 1 lira: Demek ki oluyormuş !

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik?in "Ekmek bazı illerde 75 kuruş, bazılarında 80 kuruş, bazılarında 85 kuruş, belli sayıdaki illerde de 1 lira ve 1 lira 25 kuruş. Neden 1 lira? Bir ekmeğin 61 kuruş maliyeti var" serzenişinin haklılığı bir kez daha ispatlandı.

Bursa?nın Mustafakemalpaşa ilçesindeki bir fırıncı fiyatları bakanlığı açıkladığı 61 kuruşun da altına çekerek 250 gram ekmeği 39 kuruşa satıyor. Ağırlıklı olarak bin 300 gramlık ekmek yapan ve bunu 2 liradan satan fırın müşteri akınına uğrarken, işletme yetkilisi Mustafa Eraslan fiyatları yıllardır minimum seviyede tuttuklarını dile getirdi.

 

 

 

"BU FİYATLARLA BİLE KAR EDİYORUZ"

"Odunlu fırında imal ettiğimiz 1300 gram ekmeği 2 liraya satıyoruz, kârımızı en düşük seviyelerde tutuyoruz" diyen Mustafa Eraslan, "Başka bir şubemiz yok. Sadece burada satış yapıyoruz. O yüzden maliyetlerimiz düşük. Biz bin 300 gram ekmeği 2 liradan, 650 gramlık ekmeği ise 1 liradan satıyoruz. Sayın Bakanımız çok mantıklı bir fiyat verdi. Biz ekmeğimizi bakanlığın açıkladığı fiyatın da altına satıyoruz. Karımızı asgari düzeyde tutarak halkımıza hizmet veriyoruz. Biz yıllardır bu fiyata satış yaparak kar edebiliyoruz. Fırıncılar da karlarından biraz fedekarlık yaparak daha iyi hizmet verebilirler. Asgari ücret bin 300 lira oldu ama vatandaşın giderini arttırmak doğru değil. Fırıncılar bu zamla fırsatı kara çevirmesinler. Birazda halkı düşünsünler" dedi.

MÜŞTERİ BU FIRININ YOLUNU TUTUYOR

Ekmek almak için fırının yolunu tutan müşteriler ise, 35 yıllık fırının yıllardır düşük fiyatla ekmek sattığını dile getirerek, "Biz fırınımızdan memnunuz. Zam olmasın. Biz genelde ekmeği buradan alıyoruz, fiyat olarak, kalite olarak gayet memnunuz. Ekmek milletin temel ihtiyacı. Bu temel ihtiyaç ne kadar ucuza karşılanırsa millet için o kadar iyi olur. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Faruk Çelik?in talimatını bu fırınımız uygulamış oluyor. Perşembe günü buranın pazarı olduğundan herkes ekmeğini buradan alıyor. Bu sayede sürümden kazanmış oluyorlar" diye konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.