BAŞARILI AMELİYATLAR GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

BAŞARILI AMELİYATLAR GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Davut Akduman ile Arş. Gör. Dr. Selim Ulucanlı tarafından ?Transmastoid Yaklaşımla Fasiyal Sinir Dekompresyonu ve Dış Kulak Yolu Atrezisi Açılması? ameliyatı gerçekleştirildi. 


Gerçekleştirilen ameliyat süreci ile ilgili önemli bilgiler veren Yrd. Doç. Dr. Davut Akduman, ?52 yaşındaki hastamız, 6 ay önce araç dışı trafik kazası sonucu multiple vücut travmasıyla birlikte maksillofasiyal ve temporal kemik fraktürü nedeniyle Hastanemizde 19 gün yoğun bakım ünitesinde yatarak tedavi edilmiştir.

Hastamızda aynı zamanda sağ dış kulak yolu atrezisi ve yüz felci de gelişmiştir. Yüz felci nedeniyle ?göz koruması? önlemleriyle birlikte takip edilmiştir. Yaklaşık bir ay önce polikliniğimize başvuran hastamızda, sağ dış kulak yolu atrezisi, işitme kaybı ile birlikte yüz EMG?sinde fasiyal sinir paralizisinde iyileşme olmadığı tespit edilmiş olması üzerine ameliyat planlanmıştır? şeklinde konuştu.


Yrd. Doç. Dr. Akduman planlandığı şekilde hastaya transmastoid yaklaşımla fasiyal sinirin genikulat ganglion, timpanik ve mastoid bölümlerinin dekompresyonu ve sağ dış kulak yolu atrezisi açılması ameliyatını başarıyla gerçekleştirdiklerini ifade etti.
Ameliyatın sonrasında hastanın iyileşme süresiyle ilgili olarak Yrd. Doç. Dr. Davut Akduman, ?Hastada işitme ve dış kulak yolu açılması açısından 1-2 ay içinde düzelme bekliyoruz. Fakat yüz sinirinde iyileşme süreci biraz geç olduğundan 6 ay ila 1 yıl içerisinde düzelmeye ait gelişme olmasını bekliyoruz. Bu tür ameliyatlarda tamamen olmasa da, hastanın gözünü kapatabilmesi ve istirahatte yüzünde asimetri olmaması başarılı bir sonuç olarak değerlendirilir. Bununla birlikte hastamızda erken postoperatif dönemde özellikle gözünü kapatma fonksiyonunda bariz düzelme gözlenmiştir. Bunun kırık kemik parçalarının yüz sinirine yaptığı baskının ameliyat esnasında ortadan kaldırılması ile ilgili olduğunu düşünüyorum? ifadelerini kullandı.


Gerçekleştirilen ameliyatın, Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ameliyatları arasında teknik olarak altyapı ve deneyim gerektirdiğine dikkat çeken ve ameliyatın sonuçlarını hastalar ve Üniversite Hastanesi açısından değerlendiren Yrd. Doç. Dr. Davut Akduman, ?Birçok gelişmiş üniversite hastanesinde deneyimli hocalarımız tarafından bu tür ameliyatlar gerçekleştirilmektedir. Tarafımızca yapılan bu tür ameliyatlar ile hastalarımızın İl dışındaki bir merkeze gitme zorunlulukları ortadan kalkmıştır. Biz ekip olarak hastalarımızın tanı ve tedavilerinin en iyi şeklide yapılması için çalışıyoruz? sözleriyle açıklamalarına son verdi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.