ÜRETİCİLER TARIM SİGORTASI KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİLER

ÜRETİCİLER TARIM SİGORTASI KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİLER

Düzce?de Tarım Sigortalarının tanıtımı ve duyurulması amacıyla il genelinde "Devlet Destekli Tarım Sigortalarının İşleyişi ve 2016 Yılı Uygulamaları" hakkında bilgilendirme toplantıları gerçekleştirildi. 


Sigorta Sistemi ile ilgili genel değerlendirmelerin yapıldığı, yenilikler ve uygulamalar hakkında bilgilerin verildiği ve katılımcılarla görüş alışverişinde bulunulduğu toplantıya Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, Tarım Sigortaları Havuzu Bursa Bölge Müdürü Hüseyin Ali Taşdemir, Düzce Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk, Muhtarlar Derneği Başkanı Yaşar Çengel, Ziraat Odaları, Tarımsal Birlikler, Muhtarlar, Tarsim Eksperleri, Sigorta Acenteleri, Sivil Toplum Kuruluşları, teknik personeller ve çok sayıda üretici katıldı.


 

Toplantıda konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu geçmiş yıllarda don, dolu ve sel gibi afetlerin yaşandığını ve meydana gelen bu afetlerden çok sayıda çiftçinin zarar gördüğüne dikkat çekti. Kabaoğlu ?Çiftçilerimiz tarafından tarım sigortalarının öneminin daha iyi anlaşılabilmesi için tüm İlçelerde ve merkezde eğitim toplantıları düzenliyoruz. Geçmiş yıllarda meydana gelen afetlerden dolayı sigorta yaptıran üreticilerimizin zararları TARSİM tarafından karşılandı.

Üreticilerimizin olası bir afet karşısında mağdur olmamaları için fındıkta 5 Mart, buğdayda 9 Nisan, yoncada 5 Mayıs, fiğde 16 Mayıs, çeltikte 30 Haziran, mısırda ise 10 Haziran 2016 tarihine kadar sigorta yaptırmaları gerekmektedir? dedi.
TARSİM Bursa Bölge Müdürü Hüseyin Ali Taşdemir, Devlet Destekli Tarım Sigortaları 2016 yılı uygulamaları, bitkisel ürün ve hayvan hayat sigortaları hakkında, katılımcılara bir sunum eşliğinde bilgilendirmede bulundular.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.