VERGİ SİSTEMİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

VERGİ SİSTEMİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILDI

Son dönemlerde ülke gündeminde geniş yer tutan Türk Vergi Sistemi ile ilgili olarak yeni düzenleme 20 Temmuz 2016?da hayata geçilecek. Konu ile ilgili olarak kitap hazırlayan ve insanların faydalanması için piyasaya süren Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümünde Mali Hukuk Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi Yaşar Ayyıldız, kitabın üniversite düzeyinde ders kitabı olarak kullanılacağını belirtti.

 

 

Türk Vergi Sistemi kitabı ile birçok insanı yakından ilgilendiren konulara açıklık getiren Ayyıldız, yeni uygulamaya konulacak olan sistem hakkında bilgiler verdi.

Ülke gündeminde geniş yer tutan vergi sistemi ile ilgili çalışmaları sonucu ? Türk Vergi Yargısı? kitabını hazırladığını belirten Ayyıldız, kitabın üniversitelerde ders kitabı olarak da okutulduğunun altını çizdi.

Ayyıldız, ? Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümünde Mali Hukuk Ana Bilim Dalı öğretim görevlisiyim. Mali Hukuk alanında vergi hukuku ve vergi yargısı alanında çalışmalarım bulunmaktadır. Son dönemlerde ülke gündeminde geniş yer tutan vergi yargısı değişikliği gerek derslerde okutulmak üzere gerekse bilimsel açıdan araştırma yapmak için Vergi Yargısı kitabını hazırladım.  Bu kitabımız Nisan 2015?de çıktı? dedi.

İdari Yagı sisteminde değişikliklerin yapıldığını belirten Ayyıldız, yeni sisteme 20 Temmuz da geçileceğini belirtti.

Ayyıldız, ? İdari yargının vergi yargısı kısmı ile ilgili önemli değişiklikler yapılmıştı. Gerek 2576 sayılı bölge idare mahkemeleri, bölge idare mahkemeleri kuruluş ve işleyişi ile ilgili kanun gerekse 2577 sayılı kanun idari yargılama kanunundaki değişiklikler konusunda önemli değişiklikler yapılarak vergi yargısına üç dereceli bir yargılama sistemi getirilmiştir. Bu nedenle insaf yargı sistemi, israf yargı kanun yolu kağıt üzerinde Vergi sistemimize geçmiş bulunmaktadır. Bu sisteme geçiş 20 Temmuz 2016?da planlanmaktadır? şeklinde konuştu.

Sisteme geçiş yapılmadan önce konu ile ilgili olarak araştırmalar yaptığını belirten Ayyıldız, mahkeme bazında incelemelerinin olduğunu söyledi.

Ayyıldız, ? Bu sisteme geçmeden önce vergi yargısı ile ilgili özellikle vergi mahkemeleri, bölge idare mahkemeleri ve özellikle Danıştay?ın iş yükünün ne olduğu, yargılama sürelerinin uzunluğunun ne olduğu ile ilgili konularında analiz yapmak için Türk Vergi Sistemi kitabımızda mahkemeler bazında incelemeler yaptık? dedi.

Ayyıldız, Kitabın ders kitabı olarak okutulmasının yanı sıra birçok alanda faydalı olacağını düşündüğünü belirtti.

Ayyıldız, ? Kitap aynı zamanda İktisadi İdari Bilimler Fakültesinde ve bazı meslek yüksek okullarında ders kitabı olarak da okutabilecek düzeyde. Ancak kitabın önemi Danıştay?ın iş yükünün hafifletilmesi ile ilgili işeyiş başta olmak üzere bölge mahkemelerinin iş yükünü görmek, uygulamaya bakıldığında bu iş yükünde nasıl bir azalma var, yargılama süreleri ne kadar azalıyor, dosya birikimleri ne kadar azalıyor gibi konulara açıklık getirmek olarak da görülebilir? ifadelerini kullandı. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.