TERMİNAL YERİ İÇİN İSTİMLAK

TERMİNAL YERİ İÇİN İSTİMLAK

 Düzce Belediyesince 30 dönüm arazi üzerine kurulmasına karar verilen yeni terminal için 18-B uygulaması çalışmaları devam ediyor.  Terminal binası için de proje belirlenmesine çalışılıyor. Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram'ın proje için çevre illerdeki terminal binalarını incelediği öğrenildi.  Diğer yandan Kalıcı Konutlar Bağlantı Yolundan gelecek olan araçlar 50 metrelik yolu kullanacaklar. Araçlar daha sonra Asar üzerinde bulunan ve yenisi yapılacak olan 50 metrelik köprüden geçerek Gazhane Caddesine çıkacaklar.  Buradan terminale ulaşmak isteyen araçlar,  Cedidiye Mahallesinde Cumartesi pazarının kurulduğu Bayraktarbaşı sokağından giriş yapacaklar.  Genişleyecek olan Bayraktarbaşı sokağın girişinde bulunan ve 1982 yılında ibadete açılan Yeni cami'de istimlak alanı içinde yer alıyor. Bu caminin de yıkılarak yerine yakın bir yerde yeni bir cami yapılması düşünülüyor.  Yine, Bayraktarbaşı sokağın başında bulunan bir apartmanında istimlâk alanında olduğu öğrenildi. Buradaki vatandaşlar ise binalarının yıkılacağı için kendilerine doğalgaz alma izni bile verilmediğini ifade ediyorlar.  Bu bölgede oturan vatandaşların istimlâklerin kimin yapacağını öğrenemediklerini, her şeyi kulaktan dolma bildikleri kaydedildi.

Bayraktarbaşı Sokakta evi bulunan Abdullah Fidan adlı bir vatandaş terminal binasının ihtiyaç olduğunu ama kendini fazla ilgilendirmediğini ifade ederek, asıl Otoyol için yeşil alanların yok edildiğine üzüldüğünü söyledi. Bu vatandaş "Yol için her yer istimlâk edilmez. Yeşil alanlarımızı kalmıyor. Biz yarın çocuklarımıza ne bırakacağız. Bana göre terminal daha şehir dışında bir yere yapılmalıydı" dedi.

Bayrakarbaşı sokakta istimlâk edilerek yıkılacak olan apartman sakinlerinden Bedir Özcan isimli bir başka vatandaşta uzun yıllar kamu hizmeti yaptıktan sonra Düzce'ye döndüğünü ve bu binada evi olduğunu söyledi.  Fidan, terminal binasının yapılmasının iyi olacağını söyledi. . Bu vatandaş, istimlâk konusunda net bir şey bilmediklerini, istimlâklerin nasıl ve hangi kurumlarca yapılacağını da merak ettiklerini ifade ederek, biz kimseye gelin burayı istimlâk edin demedik. Paramızı verecekler, istimlâk edecekler ifadesini kullandı.  Bu vatandaş, Cumartesi Pazarı kurulması nedeniyle çok sıkıntı çektiklerini, çöplerin etrafa yayıldığını, sergilerin artık kapı önlerine dahi kurulduğunu ifade ederek görüşlerini şöyle dile getirdi.



SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.