TÜRKİYE GENELİNDE YENİ YENİ DAĞITILIYOR

TÜRKİYE GENELİNDE YENİ YENİ DAĞITILIYOR

Düzce  Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertan Taşlı, 1 Ocak itibariyle başlayan uygulama henüz Türkiye genelinde yaygınlaşmamışken Düzce?de rekor sayıya ulaşılarak 235 esnafın faizsiz kredi imkanından yararlandığını bildirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçtiğimiz ay açıkladığı 2016 eylem planında esnaflar için yer alan en önemli değişiklik  30 bin TL faizsiz kredi imkanıydı. Şimdiye kadar Esnaf Kredi Kefalet Kooperatiflerinin düşük faizlerle verdiği krediden yararlanabilen esnaflar için yeni bir imkan olan 30 bin TL faizsiz kredi uygulaması 1 Ocak itibariyle başlamıştı.

 

 

Düzce  Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertan Taşlı, geçmiş dönemlerde kredi kullanamayn esnafların da bu uygulamadan yararlanabilmesi amacıyla çaba sarf ettiklerini söylerken, Düzce'de rekor sayıda esnafın faizsiz krediden kullanmasının olumlu bir gelişme olduğunu belirtti.

Taşlı, ?1 Ocak itibariyle daha önce KOSGEB tarafından kullandırılan faizsiz kredilerin 30 bin lira üst limitli kullandırılmasına Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla başlandı.Esnaf Kefalet Kooperatifi olarak daha önce yaşanan bazı esnaflarımızın hiç faydalanmamasının önüne geçmek amacıyla kendi kurumumuz içinde bir takım tedbirler aldık. Bu tedbirlerle daha fazla esnafımızın bu paradan kullanım sağlamasını öngörecek çalışmaları faaliyete geçirdik. 1 aylık süre içinde bizim adımıza rekor bir sayı olarak, Düzce merkezde işyeri olan 235 esnafımıza 7 milyon krediyi kullandırmış olduk. Bu kullanılan kredilerin hiç birinde faiz yok, faizin tamamı hükümetimiz tarafından aktarılıyor. Ödeme şekline göre, 1 yılda krediyi ödeyenler 30 Bin TL, 2 yılda ödeyenler 30 Bin 500 TL, 3 yıl vadeli ödeyenler de 31 Bin Lira şeklinde 3?er aylık taksitlerle 36 ayda bu kredileri geri ödemiş olacaklar. Esnaf kefalet Kooperatifi açısından olumlu durum, krediler Türkiye genelinde daha yeni dağıtılmaya başlamışken Düzce?de 235 esnafa bu kredilerin kullandırılması. Tek hedefimiz var, daha önce faizsiz kredi kullanamayan esnafımıza bu kredileri kullandırmak için çaba sarf ediyoruz.? Dedi.

1 ayda 235 esnafın faizsiz kredi imkanından yararlanması ile birlikte dosya alımlarının devam ettiğini ve yoğun bir çalışma olduğunu belirten Taşlı, kredi kullanan esnaflara da tavsiyelerde bulundu.

Taşlı, ? Bu faizsiz bir kredi, bu kredide minimum masraf var. Sadece yıllık bankanın faiz oranlarına göre aldığı 500 liralık masraf karşılığı var. Bunu dışında hiçbir masrafı olmayan bu kredilerin ana paralarının tamamının yükü esnaf kefalet kooperatifinin üzerinde. Yani bu krdiler geri ödenmediği takdirde kurumumuzda sıkıntı yaşama ihtimalimiz çok yüksek.Esnaflarımız aldıkları kredileri günü güne ödemeliler ki daha sonra normal kredi alacak esnaflarımızın önünü kapatmayalım. Bu konuda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz.Kredi kullanmak iyi bir şey değil ama bu kredide faiz yok. Bu parayı 3 yıl kullanıyorsunuz, bu kredi ile ticaretlerini geliştirmeleri gerekiyor. İşyerlerine 3 seneliğine sermaye katkısı olmuş oluyor.? Şeklinde konuştu.

Hükümetin eylem planında 200 milyonluk kredinin kullandırılmasının hedeflendiğini belirten Taşlı, 1 ay içindeki kullanım sayısı ile Düzce ölçekli illerde en üst sıralarda olduğumuzu vurguladı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.