FİYATLAR YÜKSEK SATIŞLAR DURGUN

FİYATLAR YÜKSEK SATIŞLAR DURGUN

Türk insanının yatırım aracı olarak kullandığı altındaki fiyat gelişmeleri yüzlerin düşmesine neden oluyor. Altın fiyatlarının iç ve dış etkenler nedeniyle sürekli bir artış içinde olması hem altın alacak olanı hem de satacak olanları doğrudan etkiliyor.

 

 

Altın fiyatlarının yükselmesinin nedenleri hakkında bilgiler veren Alpay Kuyumculuk görevlisi Namık Kartal, piyasalarda yaşanan değişime açıklık getirdi. Kartal, altın fiyatlarındaki artışın ana nedeni olarak iç ve dış etkenler, siyasi ve sosyal olaylarındaki yaşanan gelişmeler olarak gösterdi.

Son dönemlerde altın fiyatlarının yükselmesinin nedenleri hakkında bilgiler veren Kartal, Amerikan Piyasalarındaki istihdamların düşüşü ve faiz oranlarının altın fiyatlarına doğrudan etki ettiğini vurguladı.

Kartal, ? Altın fiyatlarının yükselmesinin nedeni Amerikan Piyasalarındaki istihdamların düşüşü olması ve Amerikan Bankalarının faiz oranlarını yükseltmesi etki ediyor. Bunun yanında Türkiye?deki döviz fiyatlarının yükselmesi altın fiyatlarda değişime neden oluyor. Türkiye?deki altın fiyatı şuanda için 13 lira 75 kuruş olduğu görünüyor. Şuanda çeyrek lira 185 liraya kadar çıktı. Fiyatların bu şekilde izlemesi alış ve satışlarda ikileme neden oluyor? dedi.

Mevsimsel şartlardan dolayı piyasalarda durgunluk yaşandığını belirten Kartal, Alpay Kuyumculuk olarak yaşanan durgunluğa önlem alma adına kampanyalar düzenlediklerini söyledi.

Kartal, ? Şuanda kış aylarında olmamızdan dolayı piyasada durgunluğun yaşanmasına da neden oluyor. Mevsim şartları her esnafı doğrudan etkilediği gibi bizi de etkiliyor. Bizlerde bu duygunluğa karşı kendi çapımızda aldığımız önlemler ile çözüm arayışı içerisine olmamıza neden oluyor. İndirimler ile, müşterilere karşı sponsorluk anlaşmalarıyla veya hediyelerimizle müşterilerimizi memnun etme gayreti içerisine giriyoruz. Sevgiler Günü nedeniyle hazırlıklarımız oldu. İndirim ve kampanyalarımızla vatandaşlara yardımcı olmaya çalışıyoruz? ifadelerini kullandı.

Kartal, altın fiyatlarının yükselmesinde dış ve iç etkenlerin doğrudan etki ettiğini belirtti.

Kartal, ? Az önce belirttiğim gibi altın fiyatlarının piyasaların dış etkenlerden etkilenmesi, devletimizin terör örgütüne karşı müdahalesi piyasalarda durgunluğa neden oluyor. Fiyatların bu süreçte yükseleceğini düşünüyorum. Şuanda kırılgan bir ekonomiye sahip olduğumuz için muhakkak yaşanan gelişmeler bizleri doğrudan etkiliyor. Söylenen söylemler bile insanları tedirgin ediyor? şeklinde konuştu.  

Geçtiğimiz yıllara oranlara Sevgililer günü nedeniyle yaşanan hareketliliğin az olduğunu söyleyen Kartal, son günlerde hareketliliğin yaşanmasını beklediklerini söyledi.

Kartal, ? Geçtiğimiz yıllara oranla Sevgililer Günü öncesinde pek bir hareketlilik yok. Bizim insanımız bu tür işleri son günlere bıraktığı için son günlere hareket olacağını düşünüyoruz. Geçtiğimiz yıllara bakıldığında piyasada düşüş gözlemleniyor? ifadelerini kullandı. 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.