SİGARAYI BIRAKMA STANDI

SİGARAYI BIRAKMA STANDI

Düzce Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü nedeni ile stand kuruldu. Standda vatandaşlara karbonmonoksit cihazına üfletildi. Değerlerinin yüksek olduğu gören vatandaşlar sigaradan vazgeçeceklerini söylediler.

Düzce Halk Sağlığı Müdürlüğü 9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü nedeni ile Krempark AVM?de stant kurdu. Stantta bulunan karbonmonoksit cihazı ile vatandaşların nefes ölçümleri yapıldı. Ölçümlerde cihaza göre ölçülen değerler 6?nın üzerinde çıkan vatandaşlar Düzce Atatürk Devlet Hastanesi ve Düzce Üniversitesi?nde bulunan ücretsiz sigarayı bırakma polikliniklerine yönlendirdiler. Düzce?de geçtiğimiz yıl Mart ayından bu yana uygulanan sigara bıraktırma tedavilerinde sigara içenlerin yüzde 71?i sigarayı bıraktılar. Bu sayının daha da arttırılması planlanıyor.

 

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mahir Arslan, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, geçen yıldan bu yana sigara bırakma polikliniklerine başvuran 2 bin 500 kişiye ücretsiz ilaç dağıttıklarını bildirdi.

Arslan, ?Bugün sigarayı bırakma günü. Kurduğumuz stantta hem vatandaşlarımıza karbonmonoksit üfleme testi yapıyoruz hem de sigaranın verdiği zararlarla ilgili bilgilendiriyoruz. Sigarayı bırakma ile ilgili Düzce Üniversitesi Araştırma Hastanesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalında ve Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalında haftanın her günü sigara bırakma polikliniklerimiz var. Vatandaşlarımız buraya sigara bırakmayla ilgili başvuru yaptıktan sonra reçeteleri yazılıyor. Bu ilaçları biz Halk Sağlığı Müdürlüğünde bedava veriyoruz. Daha sonra takipleri ile gerekli çalışmayı yürütüyoruz. Geçen yıl Mart ayında başlayan uygulama ile 2 bin 500 kişiye ilaç dağıttık. İlimizde yüzde 70 oranında sigarayı bırakma var. Biz vatandaşlarımızın uğrak yeri olan yerlerde stantlar kurarak daha da artırmayı planlıyoruz. Hayatınızı boşa üflemeyin diyerek sigarayı bırakmayla ilgili başvurularını yapsınlar diyoruz? dedi.

66 yaşındaki Zeki Bozdemir adlı vatandaş da standı ziyaret ederken, uzun süredir sigara kullandığını, sigarayı bırakmak için aldığı tavsiyeler üzerine gerekli yerlere başvuruda bulunacağını söyledi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.