DÜZCE BELEDİYESİ, AİLE OKULU PROJESİ HAZIRLADI

DÜZCE BELEDİYESİ, AİLE OKULU PROJESİ HAZIRLADI

 Düzce Belediyesi merkezdeki tüm ilköğretim okullarında uygulanacak uzun soluklu proje kapsamında, velilere aile içinde yaşanan her türlü olumsuzlukla nasıl baş edileceği konusunda uygulamalı eğitimler verilecek. Öncelikle Kalıcı Konutlar bölgesindeki ilköğretim okulları ve TOKİ Mehmet Akif İlköğretim okulunda başlayacak olan proje, sırası ile tüm ilköğretim okullarında uygulanacak.

Düzce Belediyesi'nin Aile Okulu projesinde eğitimler İl Müftülüğü, Düzce Üniversitesi ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından görevlendirilen uzmanlarca verilecek.
Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram'ın mektubu ile programa davet edilecek olan veliler, talep ettikleri takdirde uzmanlarla birebir de görüşebilecek. Proje ayrıca Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nın Teknik Destek Hibeleri kapsamında hibe kredi almaya hak kazandı. Proje Kapsamında eğitim verilecek konu başlıkları ise şu şekilde sıralandı; Ailenin önemi ve işlevleri, aile kurumunun önemi, sevgi, saygı, hoşgörü, sadakat ve sorumluluk kazandırma özelliği, sorun çözme ve dayanışma özelliği, Sağlıklı ailenin bireysel ve toplumsal sonuçları, Ailenin temel ve evrensel işlevleri, (kültür, biyolojik, psikolojik, eğitim, koruyuculuk, dini, sosyal statü, eğlenme ve dinlenme işlevleri)
Ailede Çocuk Eğitimi; Farklı Ana-Baba tutumlarının çocuklarda oluşturduğu uyum ve davranış bozuklukları, çocuklarda özgüven, duygusal etkileşim eksikliği/iletişim Engelleri, çocuk eğitiminde ilkeler.iha


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.