VALİ VE BAŞKAN KÖYLÜLERLE GÖRÜŞTÜ

VALİ VE BAŞKAN KÖYLÜLERLE GÖRÜŞTÜ

Bir süredir kamuoyunu meşgul eden Hecinler mevkiindeki Katı Atık Deposundaki gelişmeler üzerine Düzce Valisi Ali Fidan ile Belediye Başkanı Mehmet Keleş, protesto eyleminde bulunan köylülerle görüştüler.

Bölgede hiç kimsenin herhangi bir nedenden dolayı mağdur edilmeyeceğini belirten Başkan Mehmet Keleş, köylülere hitaben yaptığı konuşmada ? Sorun, Düzce belediyesinin sorunu değildir, Çevre Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporuna göre karar verip tesisi açtı. Biz de mahkeme sonucunu bekleyip Çevre ve Şehircilik Bakanlığının kararını uygulayacağız? dedi.

 

 

Düzce Valisi Ali Fidan ile Belediye Başkanı Mehmet Keleş, katı atık depolama tesisisin bulunduğu mevkide bir süredir protesto eyleminde bulunan köylülerle bir araya geldi. Başkan Mehmet Keleş, Katı Atık Depolama tesisi ve mahkeme kararı konusundaki süreci köylülerle paylaştı. Sorunun Düzce belediyesiyle bağlantılı olmadığını vurgulayan Başkan Mehmet Keleş, köylülere hitaben yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi ? Düzce?deki çöp sorunu yaklaşık 9 sene öncesinden başladı. Çevre Bakanlığı, Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi ve diğer belediyeler, İSKİ yetkilileri bir araya gelerek, yönetmelik oluşturuldu. Çeşitli kurumların imzaladığı, onayladığı ÇED raporu oluşturuldu ve bunun uygulanacağı belirtildi. Bu hükümler çerçevesinde bölgede koruma bantları oluşturuldu. Melen Projesi için oluşturulan baraj alanında bu mevkiye 24 kilometrelik bir mesafe bulunmaktadır. İSKİ üst yönetmeliğin altında bir kararla uzak koruma havzasında bu tür yapılaşmaya izin vermemiş. Bu tesis Çevre Bakanlığının onayı ile yapılmış, bitmiş. Dolayısıyla muhatap Çevre Bakanlığıdır. Biz de Çevre Bakanlığının kararını uygulayacağız. Mahkeme ve Bakanlık kararına kadar da biz buraya çöp dökmeyeceğiz?


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.