BESİCİLERE DESTEK İSTİYORLAR

BESİCİLERE DESTEK İSTİYORLAR

Yükselen et fiyatları sonrası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı?nın çözümü ?tavan fiyat? uygulamasında bulması Düzce?de sektörde nasıl karşılandı. Düzce Kasaplar Kesiciler ve Et Hazırlayan İşçiler Derneği Başkanı İhsan Gün, ? Bakan ortayı buldu" derken besiciler için de düzenleme gerektiğini savundu.

Kırmızı et fiyatlarındaki spekülasyonlara Tarım Bakanı Faruk Çelik ?tavan fiyat? uygulaması ile son noktayı koydu. Kıymada tavan 32, kuşbaşında ise 34 TL olarak belirlendi. Yağsız karkas etin tavan fiyatı da 23.2 TL olarak açıklandı. Fiyatların halkın en çok satın aldığı kuşbaşı ve kıyma için belirlendiği bildirilirken,  belirlenen fiyatlara kasapların uymak zorunda olduğu da kaydedilmişti.

Yeni fiyatlar Düzce?de sektörde nasıl karşılandı. Düzce Kasaplar Kesiciler ve Et Hazırlayan İşçiler Derneği Başkanı İhsan Gün, tavan fiyatlarına kasapların uyması gerektiğini söylerken, besicilere de 1 lira destek yapılması gerektiğini savundu.

Gün, ?Tarım bakanımız ortayı buldu. Kasapların uyması lazım.Çünkü kestiği et aynı karı bırakıyor.21, 50?den yağlıyı, 23, 30?dan da yağsızı kestiği için aradaki fark hem kemik payı kalıyor hem de kazanç payı kalıyor. Besicilere de 1 lira ekleme olsaydı daha iyi olacaktı. Kesime girdikleri zaman zarar ediyorlar. Yem pahalı. Yem ne kadar ucuza düşerse besici de hayvanını kasaba o kadar ucuza kestirir.İnşallah yemlerimizde de ucuzluk olursa besicilerimiz de hayvanlarına iyi bakar.? Dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.