DTSO BAŞKANI METİN BÜYÜK, YENİ TEŞVİK YASASI'NI DEĞERLENDİRDİ

 DTSO BAŞKANI METİN BÜYÜK, YENİ TEŞVİK YASASI'NI DEĞERLENDİRDİ

 Bu konuda çalışmaların başladığını belirten Büyük, tahsislerin katma değeri yüksek firmalara yapılması gerektiğini vurguladı. 

Düzce'ye yatırım talebinde bulunacak yatırımcı için arayış içinde olduklarına işaret eden Büyük, "Burada tabi ki en büyük sorunumuz talepler nerede olacak. Bu konuyu Düzce Valisi Vasip Şahin ile görüştük. Önceden organize sanayi bölgeleri vardı. Herkesi oralara yönlendirdik. Şuan organize de kısmen değil ama dolu. Bir şekilde bundan sonra yatırımcıları Çilimli bölgesi mi olur Cumayeri mi olur yani gelenlere nereleri göstereceğiz? Yani elimizde somut şurası diye bileceğimiz bir yer yok. Kişilere ait alanlar var onlarda arsa fiyatlarını şimdiden yükselttiği söyleniyor" dedi.
Büyük, "Düzce'yi yönetenler olarak masaya oturup doğru iş yapmamız lazım" diye konuştu.
Çevreyi kirletmeyen, katma değeri yüksek firmaların seçilmesi gerektiğini vurgulayan Büyük "Türkiye'nin en küçük 3. veya 4. illerinden biriyiz. O yüzden tarıma elverişsiz olan arazilerimizi İstanbul'un çevreyi kirletmeyen ekonomileri yüksek olan katma değeri yüksek olan firmalara tahsis etmenin yoluna bakmamız lazım. İstanbul'un kirli sanayisine de topraklarımızı açmayı da istemiyoruz" dedi.
Yeni Teşvik paketinin umut verdiğini kaydeden Metin Büyük, "Yüzlerce telefon gelmeye başladı. Şuan ki Düzce'nin konumu güzeldir. Yeni teşvik yasasıyla birlikte eksiklerimizi tamamlarsak Düzce her zaman dediğimiz gibi orta ölçekli bir sanayi kenti olsun. Üniversite gelişsin, tarımı ihmal etmeyelim sonuç itibariyle Düzce bizimdir. Düzce'de yaşıyoruz iyi bir düşünce olması hepimizin lehine diye düşünüyorum" diye konuştu.
Yeni teşvik sistemi ile ilgili yaptığı değerlendirmede Bolu Milletvekillinin açıklamalarını da yer veren Büyük "Yeni sistemde 1. bölgeden 6. bölgeye göre teşvikler çoğalıyor.1. bölgede 10 puan varsa 2. bölge de 20 puan var. Yani bölgeler çoğaldıkça avantajlar çoğalıyor. Tabi batıya en yakın il olarak Düzce var. 4. bölge olarak Kütahya var ve Afyon var.?Bakın Zonguldak ve Bartın bile 3. bölge düşünebiliyor musunuz? Bolu Milletvekili de açıklama yaptı Düzce varken Bolu'ya kim yatırım yapar. Haklı yani ben siyaset yapıyor diye de söyleyemem. Hem avantajı var, hem İstanbul'a daha yakın" şeklinde konuştu.iha


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.