CEPLERİ EN ÇOK NE ÇÖKERTİYOR?

CEPLERİ EN ÇOK NE ÇÖKERTİYOR?

Cep telefonları en çok virüsler nedeniyle bozuluyor. Telefoncular uyarıyor; ?Cep telefonlarındaki reklamları tıklamayın?

Hayatımızın en önemli parçası haline gelen cep telefonları. Bundan yaklaşık 10 yıl öncesine kadar şarjları bir hafta giden telefonlardan, internet bağlantısının hiç kesilmediği android işlemcili telefonlara yükseldi cebimizdeki hayatımız.

Peki ama gündelik hayatımızda büyük yer kaplayan bu önemli cihazlar nasıl bozuluyor. Telefon tamiri yapanlara bu soruyu sorduk.

 

 

Düzce?de uzun yıllardır telefon tamiri yapan Semih Çakıroğlu; ?Kullanıcıların sebep olduğu sıkıntılar hep yazılımsal. Kullanıcılar hep internette geziniyorlar. Bundan dolayı cihazlar çerez kapıyor. Virüs programlarıyla sorunu çözmeye çalışıyorlar. Ancak virüs programları da cihazların güvenlik duvarında açık vermesine neden oluyor. Bu nedenle de cihazla çöküyor. Bunun önüne geçmek için ise cep telefon kullanıcıları telefonlarıyla internette gezinirken dikkat etmeleri gerekiyor. Gereksiz sitelere girmemeleri gerekiyor. Birde reklamlardan bulaşan virüsler bu tarz virüsler. O reklamlara dikkat ettikleri zaman kullanıcılar sıkıntı yaşamazlar? diye konuştu.

Yazılımsal sorunlar dışında cep telefonlarında en çok şarj soketi, sıvı teması sorunlarını çok görüldüğünü dile getiren Çakıroğlu,  ?Kullanıcılar cep telefonlarına farklı şarj aleti kullandıklarında hem soket hem batarya ömrü azalıyor? diye konuştu.

Artık hemen hemen herkesin cebinde bir android işlemcili cep telefonları bulmak mümkün. Gençlerin daha çok sosyal medyaya bağlı kalma için kullandığı işlemcili cep telefonlarını orta yaşlılar ise maillerine bakmak yada mesajlaşma programlarını kullanmak için alıyor. Peki internete bağlı olmayan ve şarjı günlerce giden cep telefonlarına talep nasıl?

Cep Telefonu teknik servis sorumlusu Kader Kıllıoğlu interneti olmayan, menüsü dar telefonlara sadece maddi durumu iyi olmayan yada ağır işlerde çalışanların 2. telefon olarak talep ettiğini dile getirdi.

Kıllıoğlu; ?Eski telefonlara yine rağbet var ancak maddi durumu iyi olmayan yada ağır işlerde çalışanlar tarafından 2. cihaz olarak talep görüyor. Eski telefonlara olan ilginin nedeni, yeni nesil telefonların ekranlarından, özelliklerinden, servislerinden dolayı şarjı bir gün gidiyor. Oysa eski telefonlarla sadece konuşulduğu başka özellikleri de olmadığı için şarjları daha uzun gidiyor. En çok ise şirketler, otobüs firmaları eski model cihaz kullanıyor.?dedi. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.