VERGİ KAYBI İÇİN UYARI!

VERGİ KAYBI İÇİN UYARI!

Kamuoyunda sağlıklı bir vergi bilincinin oluşturulabilmesi ve verginin toplumun tüm kesimlerine yayılarak gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla kutlanmakta olan Vergi Haftasının 27.si içinde bulunduğumuz 22-28 Şubat tarihleri arasında kutlanacak.

22-28 Şubat tarihleri arasında kutlanacak olan Vergi Haftası öncesinde Düzce Defterdarlı tarafından verginin önemine değinilen bir açıklama yapıldı açıklamada, mükelleflerden ve Düzce?de yaşayan vatandaşlardan özel bir istekte bulunuldu ve vergi kaybına yol açacak şekilde belgesiz alış veriş yapmamaları istendi.

 

 

Açıklamada;

Devletin vatandaşlarına hizmet götürebilmesi için sağlam gelir kaynaklarına ve bu gelir kaynakları içinde vergiye ihtiyacı var. TMMM tarafından her yıl hazırlanan bütçe kanunları incelendiğinde, gelir kaynaklarının çok büyük bir bölümünün vergi gelirlerinden oluştuğu görülüyor.

Ülkemizde yaşayan vatandaşlarımız her türlü hizmetin en iyisine layıktır. Devlet vatandaşına hizmet götürebilmek için yeterince vergi toplamaya çalışmaktadır. Vergi Haftası sadece vergi verenlerin değil vergiden dolayı hizmetten faydalananların da haftasıdır. Düzce Defterdarlığı olarak mükelleflerimizden ve şehrimizde yaşayan vatandaşlarımızdan özel isteğimiz vergi kaybına yol açacak şekilde belgesiz alış veriş yapmamalarıdır. Alış verişlerde alınmayan her fış veya fatura devlete ödenmek üzere işyeri sahibine ödenen, ancak işyeri sahibi tarafından devlete verilmeyen gelirdir. Yani yapacağımız alış verişlerde vergi kaybına yol açacak şekilde davranılmamalıdır.

Vergi Haftası etkinliklerinden olarak yarının büyüğü öğrencilerimizi Milli Eğitim Müdürlüğünce seçilen okullarda ziyaret ederek verginin önemine vurgu yapan bilgilendirmeler yapılacaktır. Ayrıca yine Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenen okullar vergi dairemize davet edilerek vergilendirmenin işleyişi yerinde gösterilecektir.

2015 yılı beyanlarına göre Gelir ve Kurumlar Vergisi ilk 10?da yer alan mükelleflere Teşekkür Belgesi takdim töreni düzenlenecektir

Vergisel ödevlerini zamanında ve sorunsuz olarak yerine getiren mükelleflerimiz işyerlerinde ziyaret edilerek haftanın önemine vurgu yapılacaktır.

Bu vesile ile vergi mükelleflerimizin, vergi çalışanlarımızın ve tüm hemşerilerimizin vergi haftasını kutlarız.

?Vergi Geleceğimizdir vurgusu ile kalkınmaya yelken açmış bir Türkiye?de vergilerinizle rüzgar olmaya ne dersiniz..?? diyerek Vergi Haftası kutlandı.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.