DÜZCE İGM D-100 KARAYOLU İÇİN OLAĞAN ÜSTÜ TOPLANDI

DÜZCE İGM D-100 KARAYOLU İÇİN OLAĞAN ÜSTÜ TOPLANDI

 İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan imar plan teklifi raporu İl?Genel Meclisi'nde olağan üstü toplanarak görüşüldü.

Toplantıda ilk olarak İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Muharrem Şen komisyon raporunu okudu. Raporda şunlar aktarıldı; "UTTA Planlama firması tarafından hazırlanan plan paftaları, plan raporları ve plan hükümleri komisyonca incelenmiş ve Meclis kararı ile Kentsel Çalışma Alanı Lejantının içeriğinin çok fonksiyonel bir yapıya sahip olduğundan ayrıştırılması, en azından Sanayi Fonksiyonunun kaldırılması gerektiği, Önerilen Planda 'Sanayi' lejantında gösterilen ancak Sanayi fonksiyonu taşımayan (örneğin tekstil atölyesi) Sanayi Lejantından çıkılarak kendi yapı sınıfının yer aldığı lejantlara dönüştürülmesi, yoğun köy yerleşim alanlarında Sanayi Lejantının kullanılmaması gerektiği, D-100'e paralel/alternatif en az 15 metre genişliğinde Karayolları kavşaklarına bağlantı kurulacak şekilde D-100'ün yükünü alacak yollar konulması ve yapı adalarının minimize edilerek araya bağlantı yolları konulması gerektiği belirtilmişti. Dosyanın incelenmesi neticesinde yukarıda belirttiğimiz değişik taleplerimizin değerlendirildiği ve değiştirildiği görülmüştür. Bu nedenle, önerilen plan raporları ile 1/5000 ölçekli Nazım, 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planları ve Plan hükümleri uygun olup oy çokluğuyla kabul edilmiştir."
Düzce İl Özel İdaresi Plan Proje Müdürü Nizamettin Çalışkan, "Çok uzun zamandır çalışıyoruz. Ortak bir noktada buluştuk. Bugün itibariyle onaylanırsa 1 ay askıya çıkacaktır. Bizimde gözümüzden kaçmış olan hatalarımız olabilir. Bu askı süresince düzenlenecektir. Bugün itibariyle D-100'ün iki tarafı sanayi alanlarını diğer alanlardan ayrıştırılmıştır. Ağustos ayından bu yana süren bir çalışmadır. Değişiklikler sonucunda sizlerin huzuruna getirildi. D-100 üzerinde 12,5 kilometre uzunluğunda bir imar planı çalışmasıdır. 800 hektarlık bir alan içersinde mevcut alanların dışında 54 hektarlık bir alanı daha sanayiye açılmış oluyor" dedi.
Komisyonun onaylayarak İl?Genel Meclisi huzuruna sunduğu rapor oy çokluğunca kabul edildi. Askıya çıkacak olan imar planı için 1 ay itiraz süresi olacak.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.