AKÇAKOCA'DA KUTLU DOĞUM HAFTASINDA KONFERANS DÜZENLENDİ

AKÇAKOCA'DA KUTLU DOĞUM HAFTASINDA KONFERANS DÜZENLENDİ

 Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikte ilk olarak Merkez Cami İmam Hatibi İshak Albayrak'ın Kur'an-ı Kerim okunması ile başladı. Ardından İlçe Müftülüğü İlahi Korosu tarafından ilahiler okundu.


İlçe Müftüsü Hasan Erdoğan açılış konuşmasını yaptığı etkinlikte desteklerde bulunanlara teşekkür etti.
Hz. Peygamber (S.A.S.) Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku'nun işlendiği konferansa konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanı Doç. Dr. İsmail Karagöz Peygamberlerimizin öncelikle din İslam'dır ilkesini getirdiğinde Mekkeli zenginlerin buna karşı çıktığını ilk desteğini fakir ve kölelerden aldığını söyledi.
Doç. Dr. Karagöz Peygamberimizin asla yılmadığını daha Mekke'de İslam'ın ilk yıllarında amcası Hz. Hamza ile kölesi Zeydi kardeş ilan ederek İslam kardeşliğini pekiştirdiğini, bu kardeşlik ruhunu Medine'de de devam ettirerek Mekkeli muhacirlerle Medineli ensarı kardeş yaptığını söyledi.
Kardeşlik hukukunu gözetmeden gerçek iman sahibi olunamayacağını ayet ve hadisler ışığında anlatan Doç. Dr. İsmail Karagöz müminlerin yerine getirmeleri gereken vazifeleri saydıktan sonra konuşmasıyla alakalı 10 soru sordu. Sorularına doğru cevap verenlere kitap hediye etti.
Program Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle ilköğretim okullarında yapılan çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesi ile son buldu.iha


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.