GÜVENLİK İŞ?TEN DÜZENLEME TEPKİSİ

GÜVENLİK İŞ?TEN DÜZENLEME TEPKİSİ

Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası Düzce İl Temsilcisi Mehmet Değerli ,Taşerona kadro kapsamında yapılan düzenlemelerin güvenlik personeline beklediğini vermediğini söyleyerek, bu düzenlemenin bu şekliyle kabul edilemeyeceğini bildirdi.

Türk-İş Konfederasyonuna bağlı Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası Güvenlik-İş Düzce Şube Başkanı Mehmet Değerli, taşeron kadro düzenlemesi konusunda Maliye Bakanı Naci Ağbal?ın açıklaması ile de büyük hüsrana uğradıklarını söyledi.

Değerli, ? Taşerona kadro açıklamasıyla bu sektörde çalışan işçiler olarak sevince gark olduk.Fakat bu sevincimiz fazla sürmedi. Maliye bakanımızın açıklamalarıyla bu sevincimiz dumura uğradı. Türkiye genelinde kamuda çalışan 720 bin taşeron işçi var. Bunun 180 bini özel güvenlik görevlisi. Bizler özel güvenlik personelini temsil eden Düzce Güvenlik İş İl Temsilciliği olarak son yapılan düzenlemelerin bu şekliyle kabul edilmesinin mümkün olmadığını büyüklerimize arz etmek istiyoruz.? Dedi.

 

 

Düzce?de polis bölgesinde 650, jandarma bölgesinde 600 civarında özel güvenlik görevlisi çalıştığını söyleyen Değerli, bu açıklamanın 1 nisan şakası gibi olduğunu ifade etti.

? Bir çoğu devlet kurumunda çalışan arkadaşlarımızın hangisinin yeri doldurulabilir diyebiliriz. Temelinde asıl işçi yardımcı işçi ayrımını kabul etmiyoruz. Başbakanımızın asıl işçi yardımcı işçi ayırmaksızın kadroya alıyoruz açıklamasının ardından Maliye akanımızın açıklaması 1 nisan şakası gibi oldu.Bu kadronun hali kadro değil. Özel sözleşmeli kadro diye bir şey oluşturdular. Özel sözleşmeye dahil olan arkadaşlar geriye dönük haklarından feragat edecekler.? Şeklinde konuştu.

Özel güvenlik görevlilerinin kamuda memur mu işçi mi sıfatında olduğunun zaten belli olmadığını vurgulayan Değerli, güvenlik görevlilerinin emekliliğinde hak kaybına uğradığını ifade etti.

Tasarı  meclise geldiğinde Düzce Milletvekillerinin empati yaparak bu sorunla ilgilenmelerini isteyen Güvenlik İş İl Temsilcisi Mehmet Değerli, kadro meselesinin çözümü için beklenti içinde olduklarını belirtti.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.