8.SINIF ÖĞRENCİLERİNE 8 HATIRLATMA

8.SINIF ÖĞRENCİLERİNE 8 HATIRLATMA

Temel Eğitimden Orta öğretme Geçiş (TEOG) sınavı 27-28 Nisan'da gerçekleştirilecek.  Mustafa Kemal Ortaokul Rehber Öğretmeni Zeki Bilgili, sınava hazırlanan 8.sınıf öğrencilerine 8 önemli hatırlatmada bulundu, sınavların ölüm kalım meselesi haline getirilmemesi gerektiğini belirtti.

8. sınıf öğrencilerinin gireceği TEOG sınavlarına sayılı günler kala sınav stresi yaşayan öğrencilere önemli uyarılarda bulunan Mustafa Kemal Ortaokul Rehber Öğretmeni Zeki Bilgili, TEOG sınavları için düzenli çalışan öğrencilerin öğretmen yapımı sınavlardan daha fazla not alacağını belirtti.

Sınav anında heyecanlanmanın normal olduğunun altını çizen Bilgili,  bu heyecanın birkaç dakika içinde,  birkaç soruyu okurken geçeceğini vurguladı.

3. 30 dakikalık sınav arlarında sorularla ilgi kritik yapılmamalıdır. Soruların değerlendirilmesi 3.sınavdan sonraya bırakılmalıdır.

Bilgili öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu:

Sınavlarda 20 tane çoktan seçmeli sorular olacaktır. Süre ise 40 dakikadır. Bundan dolayı öğrencilerin süre yetmez endişelenmelerine gerek yoktur.

 Soruların yüzde sekseni ikinci dönem konularından çıkacaktır.

Sınavları ölüm kalım meselesi haline getirmeyin.Sınavlara hayatta geçilmesi gereken birer basamak olarak bakılmalı ,hayatta böyle çok basamaklar olduğu bilinmelidir..

Sorular ilk TEOG sınavlarında olduğu gibi bilgi düzeyinde değil bilgiyi kullanma ve yorumlama düzeyi olan kavrama düzeyinde olacaktır. Bu da soruları çok dikkatli okuyarak ve mantığımızı kullanarak ancak çözülebilir.

TEOG sınavlarının liseye geçişte bir araç olduğunun farkına varılmalıdır. Liselerin amaç haline getirilmesi yanlıştır. Liselerde üniversite için bir araçtır. Araçla amaç karıştırılmamalı.

TEOG ÖNCESİ MORAL GEZİSİ

Mustafa Kemal Ortaokul 8.Sınıf öğrencileri ve öğretmenleri TEOG sınavı öncesi Akçakoca çıkarma yaptılar.

Mustafa Kemal Ortaokulu öğrencileri önce Akçakoca öğretmen evinde zengin bir kahvaltı yaptılar. Kahvaltıdan sonra sahil gezisi yapan öğrenciler burada bulunun lunaparkta çarpışan otolara binerek doyasıya eğlendiler.Sahil gezisinden sonra kumsala inen öğrenciler , akabinde de Fakıllı mağarasını ziyaret ettiler.

Mustafa Kemal Ortaokulu müdür Muhsin Celep ,yüz otuz kişinin katılımıyla yapılan bu etkinlikle öğrencilerin TEOG sınavı öncesi biraz olsun dinlenip stres atma fırsatı olarak gördüklerini ifade etti.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.