80 OKULDA EĞİTİME ARA

80 OKULDA EĞİTİME ARA

27-28 Nisan 2016 tarihlerinde Türkiye genelinde 8. Sınıflara yönelik Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı yapılacak. Sınavla ilgili güvenlik önlemleri alınırken, sınav yapılacak olan 80 okulda eğitime ara verilecek.

Yarın ve Perşembe günü gerçekleştirilecek TEOG Sınavına Düzce?de 97 ortaokulda, 5 bin 328 öğrenci girecek. Öğrenciler,  6 temel dersten (Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılâp Tarihi, Yabancı Dil ve Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi) soruları cevaplayacaklar. Sınavda 1111 öğretmen görev yapacak.

 

 

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Okullarda sınavın sakin ve huzurlu bir ortamda yapılabilmesi için ortaokulların 5, 6, 7. Sınıfları ile yine ortaokullarla aynı binada veya bahçede eğitim yapan 80 okulda, gürültüyü önlemek ve sessiz bir ortam oluşmasını sağlamak amacıyla eğitim öğretim faaliyeti yapılmayacağını bildirildi.

Sınavın güvenli bir ortamda gerçekleşmesi için güvenlik güçlerince gerekli tedbirlerin alındığı kaydedilirken, Sınavın verimli geçmesi için öğrencilere, Her zaman yaptıkları gibi normal zamanlarında uyumalarını ve kahvaltı yapmaları, Sınavda gerekli olacak malzemeleri hazır bulundurmaları, Sınav süresinin tamamını verimli bir şekilde kullanmaları, Sınav aralarını sakin bir şekilde dinlenerek geçirmeleri, Soruyu dikkatle okumaları, altı çizili, koyu (kalın) yazılmış soru kökündeki olumsuz ifadelere dikkat etmeleri, Yanlış cevapların doğru cevapları etkilememesi nedeniyle bütün soruları cevaplamaları tavsiye edildi.

Tüm öğrencilere ilgi ve yeteneklerine uygun, istedikleri liseye gidebilecek puanı alabildikleri, başarılı bir sınav geçirmeleri dilenirken, Velilere ise, sonucu ne olursa olsun çocuklarına destek olmaları, onlara güvenmeleri, çocuklarının muhakkak başarılı oldukları bir alanın olduğunu bilmeleri gerektiği uyarısında bulunuldu.

 

                                                                                  


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.