BAŞKANLAR KURULU TOPLANDI

BAŞKANLAR KURULU TOPLANDI

Düzce Esnaf ve Sanatkârları Odası istişare toplantısı dün akşam gerçekleştirildi. Toplantıya Vali ve Belediye Başkanı da katılarak esnaflara destek sözü verdiler.

Erguvan Sosyal tesislerinde yapılan Düzce Esnaf ve Sanatkârları Odası istişare toplantısına Vali Ali Fidan,  Belediye Başkanı Mehmet Keleş, DESKKOP Başkanı ve TSO Meclis Başkanı Ertan Taşlı,  Esnaf ve Sanatkârları Odası Başkanı Mustafa Kayıkçı, daire müdürleri, ve 27 esnaf odası başkanı katıldı.

 

 

DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı, toplantının amacını anlatırken, başkanlar kurulunun bir araya gelerek esnaflar için yapılan düzenlemeleri muhatapları olan müdürlerden dinleyeceklerini belirtti.

Düzce SGK İl Müdürü Erkin Avcı ilk olarak kurumuyla ilgili bilgiler verdi, SGK?nın yapılan her yasa düzenlemesinde esnafların mağduriyetin giderilmesi için çaba gösterildiğini ifade etti.

İş Kur Müdürü Lokman Ceylan artan asgari ücretin özellikle esnaflara büyük külfet getirdiğini söylerken, esnafların mağduriyetini gidermek için yapılan çalışmayla iki sigortalı işçi çalıştıran esnafın 3. elemanının maaş ve giderlerinin İş Kur tarafından karşılanacağını bildirdi.

Daha sonra KOSGEB temsilcisi odalara kurumuyla ilgili bilgiler verdi, esnaflara yapılan destekleri anlattı.

El Sanatları Eğitim Merkezi ve Mesleki Eğitim Merkezi temsilcileri de  uygulamaları ve esnaf odalarını ilgilendiren düzenlemeleri paylaştılar.

Vali Ali Fidan ve Belediye Başkanı Mehmet Keleş de Başkanlar Kurulu toplantısına katıldılar.

Vali Ali Fidan esnaf odası başkanlarına hitaben yaptığı konuşmada, idare olarak vatandaşın ve esnafın işlerini kolaylaştırma ve sorunlarını çözme anlayışı içinde olduklarını belirtti.

Vali Fidan, ?Biz sizlere elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bizim idare olarak, elimizde imkanımız varsa kolaylaştırma, hızlandırma, yardımcı olma imkanımız varsa temel gayemiz budur. Sizlere yardımcı olabilirsek mutlu oluruz. İdare niye var, sizlere esnaflarımıza iş adamlarımıza vatandaşlarımıza genel olarak yardımcı olmak, onların işlerini çözmek için var. Bizim anlayışımız böyle. Hep söylüyorum, bizde kamu idaresinde 20 yılını aşmış idareci olarak, bende şuna inanıyorum. Buyurgan devlet değil hizmetkâr devlet olmak gerekiyor. Yani sadece emredici, düzenleyici değil, yardımcı olan, vatandaşların işlerini bir an önce çözen, önünü açan yardımcı olan, teşvik eden onlara her türlü desteği sağlayan bir idare anlayışı. Bizimde temel anlayışımız budur. Hepinize hayırlı günler, hayırlı akşamlar diliyorum. Sizin aracılığınızla bütün esnaflarımıza hayırlı işler diliyorum.? İfadelerinde bulundu.

DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı, toplantıda protokol düzeni yerine ağabey kardeş ilişkisi içinde bir akşam geçirilmesini rica etti, Vali ve Başkan kabul etti. Son olarak Belediye Başkanı Mehmet Keleş bir konuşma yaptı. Keleş konuşmasına, ? esnafların bana bu akşam çok şey soracağını biliyorum ama beni misafir olarak kabul edebilirsiniz? diyerek başladı.? Fazla sıkıştırmaya gerek yok? dedi.

Vali Ali Fidan, Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı, göstermiş olduğu  başarılardan dolayı DESOB Eğitim Müdürü Hasan Sarı'ye plaket verdiler.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.