REKABET BÖYLE OLMALI

REKABET BÖYLE OLMALI

Düzce Roman Kadınları Derneği Başkanı ve Türkiye Roman Kadınlar Konfederasyonu Genel Başkanı Sibel Gün Çabuk ot festivali için iddialı konuştu. Festival ile ilgili olarak mikrofonlarımıza özel olarak yapmış olduğu açıklamada Çabuk, festivale en güzel rengi biz katacağız diyerek tatlı bir rekabeti başlatmış oldu.    

Düzce Belediyesi ve Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından organize edilen Ot Festivali 7-8-9 Mayıs tarihleri arasında Belediye Meydanında yapılacak. Festivalin hazırlıkları tüm hızıyla devam ederken Düzce Roman Kadınları Derneği Başkanı, Türkiye Roman Kadınlar Konfederasyonu Genel Başkanı ve Kadın Meclisi Üyesi Sibel Gün Çabuk?un,  ? Festivale en güzel rengi biz katacağız? diyerek iddialı konuşması, etnik yapı bakımından son derece zengin olan Düzce?de tatlı bir rekabetin ortaya çıkmasına vesile olacağa benziyor.

 

 

Çabuk, açıklamasında festivalin Düzce?nin tanıtımına katlı sağlayacağını belirtirken, Festivale Romanlar olarak el sanatı ürünleri, halk oyunları ekibi, keman ekibi ve yemeler ile renk katacaklarını ifade etti.

Çabuk, ? Düzce Roman Kadınlar Derneği olarak bizde yapılacak olan festivale katılacağız. Festivalde Roman kültürüne ait el özellikleri tanıtacağız. Çamköy'de Kazım amcamız tarafından üretilen el sepetlerini el ürünlerini el sanatı olarak tanıtacağız. Biz bu el sepeti örme sanatını yaygınlaştırma adına da projeler hazırlıyoruz. Festivale ayrıca bizim keman grubumuz, Halk oyunları ekibimiz katılacak. Festivale tam kadro giderek renk katmak istiyoruz. Çok büyük heyecanı var. Faktör ekibimizi de hazırlıyoruz. Festivalleri bunların dışında birçok sürprizimiz de var festivalde. Öncelikle festivalde Düzce'nin otları tanıtılacak. Bilindiği üzere Düzce'de etnik yapı bakımından zengin her kültür kendine ait otları tanıtacak. Özelliklerini tanıtılacak olan Düzce?dir. Festivalde yemeklerimizi tanıtacağız; festivalde yer alacak olan yemeklerimiz sürpriz olsun.Yemek yarışmaları yapılacak festivalde. Roman yemekleri olarak bizlerde katılacağız.  Festivalin çok güzle geçmesini umut ediyorum. Festivale en güzel rengi Romanlar olarak biz kalacağız, çok iddialıyız? dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.