DÜZCE'DE 1 MAYIS

DÜZCE'DE 1 MAYIS

Düzce?de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sendikaların, sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi partilerin katılımıyla kutlandı. Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı yürüyüşte herhangi bir sıkıntı yaşanmadı.

 

 

 

Ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü Düzce?de kutlandı. Düzce Belediyesi önünde toplanan sendika üyeleri ve siyasi parti mensupları İstanbul Caddesi boyunca yürüyerek sloganlar attı. Gurup Anıtpark meydanında toplandı. Polis ekiplerinin kutlamalar nedeniyle yoğun güvenlik tedbiri aldığı yürüyüşte Gaziantep?te meydana gelen patlama ve Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu 3 askerin şehit olması 14 askerin de yaralanması nedeniyle müzik çalınmadı.

1 Mayıs tertip komitesi adına Düzce Eğitim Sen İl Temsilcisi Erdal Seycan bir konuşma yaptı. Seycan, 1 Mayısın işçi sınıfının birlik dayanışma ve mücadele günü olduğunu belirterek ?İlan edilişi 130 yıl olmuş dillerin, dinlerin, milletlerin onlarca yüzlerce kutsal ve dünyevi günleri arasından sıyrılıp dimdik durmayı başaran bir sembol 1 Mayıs işçilerin sınıf olma mücadelesini emeği iktidara taşıma yolunda var ettiği her şeyiyle işçi sınıfına ait olandır 1 Mayıs. İşçi ve emekçi sınıfının saflarını ne kadar sıklaştırdığının, ekonomik, sosyal, demokratik haklar ve siyasal özgürlükler için birliğini, mücadelesini, bilincini ne kadar ilerlettiğinin sınavıdır 1 Mayıs?? dedi.

Konuşmaların ardından işçiler olaysız bir şekilde alandan ayrıldılar.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.