GENÇ ÇİFTÇİLER SERTİFİKA ALDI

GENÇ ÇİFTÇİLER SERTİFİKA ALDI

Düzce tarım İl Müdürlüğü tarafından  ?Tarımsal Nüfus Gençleşiyor? projesi kapsamında ?Çiftçi Kursları Sertifika Töreni? gerçekleştirildi.Tarım İl Müdürü Harun Kabaoğlu örende yaptığı konuşmada hibe desteği için 950 genç çiftçinin başvuruda bulunduğunu bildirdi.

?Tarımsal Nüfus Gençleşiyor? projesi ile tarım İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen kurslara katılan genç çiftçiler bugün düzenlenen törenle Çiftçi Sertifikalarını aldılar.

Müftülük salonunda düzenlenen törene Vali Yardımcısı Salih Karabulut, daire müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

 

Tören çiftçi kurslarının tanıtıldığı slayt gösterisi ile başladı.

Tarım İl Müdürü Harun Kabaoğlu, törenin açılış konuşmasında, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının eğitim faaliyetlerinden biri olan projenin, Türkiye İş Kurumu, Ziraat Odaları Birliği ve Bakanlık arasında imzalanan , Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından  gerçekleştirildiğini belirtti ve proje hakkında bilgi verdi.

Kabaoğlu, ? Proje kapsamında 2015 yılında 17 kurs açtık. Bu kurslarda çoğunluğu kadın olmak üzere yaklaşık 330 çiftçimiz eğitim almışlardır.Bu eğitim içinde İş Kur Müdürlüğümüzce kursiyerlere 20 TL ücret ödenmektedir.? Dedi.

Genç çiftçiler için verilen desteklerden de söz eden Kabaoğlu, 950 civarında genç çiftçinin 30 Bin TL?lik destekten yararlanmak için başvurduğunu söyledi.

Kabaoğlu, ? 30 Bin TL?ye kadar hibe desteğimiz var. Yoğun müracaatlar var.950 civarında müracaat oldu. 12 mayısta başvurular sona erecek. 1500?ün üzerine çıkar diye düşünüyoruz. Sertifika alacak çiftçilerimiz daha avantajlı durumdadır. Sertifikalı çiftçilerimiz yatırım yaparlarsa artı puan kazanmış oluyorlar. Bu açıdan kursların önemi büyüktür.? Şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kursları tamamlayan çiftçilere sertifikaları dağıtıldı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.