YENİ NESİLLERE KÜLTÜRÜMÜZ ANLATILDI

YENİ NESİLLERE KÜLTÜRÜMÜZ ANLATILDI

Gençlik Merkezinde düzenlenen konferansta, gençlere rol model olacak değerler hatırlatıldı, geçmişin referanslarından kopan yeni nesillere kültürümüzün temsilinde önemli roller üstlenmiş kişileri tanıtıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca yürütülen ?Şehir-İnsan Medeniyet Köprüsü: Örnek Kişilikler? projesi kapsamında toplumsal gelişme ve kültürel değişmeler karşısında geleneksel kültürden, geçmişe yönelik referanslardan kopan yeni nesillere kültür kaynakları ve bu kültürün temsil ve tanıtımında önemli roller almış örnek kişilerin tanıtılması ve anlatılması planlandı.

 

 

Hukuk, tarih, edebiyat, mimari, estetik, güzel sanatlar, inanç, Anadoluculuk, milli kültür konularındaki hassasiyetleriyle bilinen Ahmed Süheyl Ünver, Ali Fuat Başgil, Ekrem Hakkı Ayverdi, Fethi Gemuhluoğlu ve Mahir İz olarak belirlenen beş kıymetli şahsiyetle ilgili tanıtımlar yapılırken, Düzce Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Düzce Üniversitesi işbirliği ile bugün Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Konferans salonunda 5 kıymetli şahsiyetle ilgili bir panel gerçekleştirildi.

Panele konuşmacı olarak Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Mehmet Faruk Bayraktar ve Prof.Dr. Mahmut Çamdibi katıldı.

Panelde, Öğretmen, Şair, Yazar ve Mütefekkir Mahir İz?in hayat hikâyesinden kesitler aktarıldı, Mahir İz?in ?Âsım?ın Nesli?nin son temsilcisi olduğu, Müslüman Türk ahlâkı ve terbiyesini yaşayan, fedakâr, feragâtlı ve karşılıksız hizmeti zevk bilen yüksek bir karakter olduğunu dile getirildi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.