AKILLI KENTLER İÇİN KONFERANS

AKILLI KENTLER İÇİN KONFERANS

Düzce Belediyesi?nin de yer aldığı Akıllı kentlerin geleceğinin ulaşım, enerji ve güvenlik konu başlıkları altında masaya yatırılacağı ve alanında uzman 30?dan fazla ünlü konuşmacının yer alacağı ?Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansı? Ankara?da yapılıyor.

Şehirlerin Geleceği için En İyi Fikirler? sloganı ile Türkiye ve dünyadaki akıllı kent uygulamalarının tartışılacağı konferansa kamu kurumlarının üst düzey yöneticileri, belediye ve özel sektör temsilcileri yoğun katılım gösteriyor. İki gün boyunca kentlerin teknoloji ile entegre, çevre dostu, sürdürebilir ve yaşam kalitesini yükseltecek şekilde yeniden yapılandırılması konusunda ilham verici fikirlere ve somut işbirliklerinin oluşmasına ev sahipliği yapacak olan Uluslararası Akıllı Şehirler Konferansı?na Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz da katılıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bulut teknolojilerini kullanarak kurdurulan, yerel yönetimler için bir yatırım projesi olmakla beraber aynı zamanda bir tasarruf projesi olma niteliği taşıyan "Bulut Kent Bilgi Sistemi"nin açılış ve imza töreni, 21 Ekim Çarşamba günü İstanbul Grand Cevahir Otel'de Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş?in de katılımıyla gerçekleşmişti.

BULUT KENT BİLGİ SİSTEMİ

Tüm yatırım giderleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından karşılanan, Elazığ, Ardahan ve Kayseri Talas Belediyeleri ile Kırşehir'in tamamında pilot çalışması yapılan Bulut Kent Bilgi Sistemi, Aksaray, Amasya, Bayburt, Çankırı, Çorum, Bolu, Düzce, Erzincan, Kütahya, Sivas ve Yozgat Belediyeleri ile Malatya'nın Battalgazi ve Yeşilyurt, Samsun'un Atakum, Canik, İlkadım ve Tekkeköy Belediyeleri'nde de yaygınlaştırılması hedefleniyor. Düzce'de de uygulanacak olan "Bulut Kent Bilgi Sistemi" ile vatandaş için daha nitelikli ve hızlı hizmet döneminin kapıları açılıyor. Bulut Kent Bilgi Sistemi kapsamında öncelikle saha çalışması ve arşiv sayısallaştırması  karar destek sistemi kurulacak. Bina, ruhsat, mekansal plan, altyapı ve diğer ilgili veriler sistemde yönetilecek şekilde ücretsiz olarak toplanacak ve bütünleştirilecek.  Yapılacak bu çalışmalar kapsamında yerel yönetimler tarafından vatandaşa sunulan hizmetin kalitesi ve hızı artacak. Yerel yönetimlerin iş süreçleri iyileştirilecek. Milli kaynaklarla geliştirilen yazılım, lisans maliyetlerini ortadan kaldıracak. Tekrarlı veya atıl donanım alımlarının önüne geçilecek. Bilişim personeli maliyetleri asgariye indirilecek. Gelir takibi ve tahsili kolaylaştırılacak, yerel yönetimlerin kaynakları arttırılacak.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.