YAZILARIN DÜNYASI?NI İMZALADILAR

YAZILARIN DÜNYASI?NI İMZALADILAR

Toplum olarak okuma yazma alışkanlıklarının az olduğu Düzce?de  Şıralık Vatan Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından anlamlı bir projenin altına imza atıldı. Öğrencilerin içlerinden geldiği şekliyle kaleme aldıkları ?Yazıların Dünyası? kitabının imza günü yapıldı.

20 öğrencinin yazılarından oluşan ?Yazıların Dünyası? kitabının tanıtım ve imza günü yapıldı. Şıralık Vatan Ortaokulunda gerçekleşen imza gününe okul idarecileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Okul bahçesinde yapılması planlanan imza günü yağmur yağınca okul içerisinde alındı.

120 sayfadan oluşan Yazıların Dünyası kitabı içerisinde öğrencilerin hazırlıklar sırasında çekilen fotoğraflarda yer alıyor.

 

 

 İmza günü  konuşmaların ardından kitapta imzası olan öğrencilerin isimlerinin yazılı olduğu kalemlerin dağıtılması ile başladı. Konuklar genç yazarlara kitapları imzalatabilmek için sıraya girdiler.

Eğitim öğretim faaliyetleri kapsamında birçok etkinlik yapma fırsatları bulduklarını belirten Şıralık Vatan Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Nihal Keskin, toplum olarak okuma yazma eksikliğinin olmasından dolayı kitap yazdıklarını söyledi.

Keskin, ? Çeşitli etkinlikle ile eğitimlerimize devam ediyoruz. Biraz daha farklı bir etkinlik olmasını istedik, günümüzde insanların okuma ile fazla ilgilenmediğini bildiğimizden dolayı kitap hazırladık. Hem okuyalım hem de yazalım istedik. Öğrenciler ile birlikte ? Yazıların Dünyası? adı altında bir kitap çıkardık. Kitabımızda 20 tane öğrencinin yazıları var. Kitabimiz 5 bölümden oluşuyor denemeler, hikayeler, masallar, mektuplar ve şiirler şeklinde. Derslerde konuları belirledik ve örencilerin bu yönde düşünmelerini sağladık. Toplam 120 sayfadan oluşuyor. Kitabımızın içinde çalışmalar sırasında çekilmiş fotoğraflar da bulunuyor. Okul müdürüm kitabın hayata geçmesinde çok büyük katkısı oldu? dedi.

8. Sınıf öğrencisi Emre Alaycı ise kitapta içlerinden geldiği şekliyle duygularını yansıttıklarını belirtti.

Alaycı, ? Kitabımız 5 bölümden oluşuyor. Masal bölümü haricinde denemeler, hikayeler, mektuplar ve şiirler alanlarında yazılar yazdım. Kendimizi yazı yazmaya çok kaptırmıştık, içimizden gelen duyguları kağıda döktük? ifadelerini kullandı. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.