HEMŞİRELERİN TAHAMMÜLÜ KALMADI

HEMŞİRELERİN TAHAMMÜLÜ KALMADI

Türk Sağlık-Sen Düzce Şube Başkanı Şemsettin Bahadır, 12-18 Mayıs Hemşireler haftası dolayısıyla yazılı bir basın açıklaması yaptı. Bahadır, hemşireler başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının haftayı sıkıntıyla karşıladığını belirtti. Bahadır, İstihdam yetersizliğinden kreş eksikliğine kadar uzanan sorunlar yumağıyla hemşirelerin baş başa bırakıldığını kaydetti.

Bugün Türkiye?de yaşanan hemşire istihdam eksikliği nedeniyle hemşirelerin yoğun iş yükü ve sonu gelmeyen nöbetlere mahkum edildiğini belirten Bahadır, ?Bir yanda başta üniversite hastaneleri olmak üzere sağlık kurumlarında hemşire eksikliği nedeniyle servisler kapatılmak zorunda kalınırken, bir yanda da iş bekleyen hemşirelerin olması istihdam yetersizliğinin yanı sıra planlamanın da yapılmadığını göstermektedir. Ayrıca zaten yetersiz hemşire istihdamı yüzünden artan iş yükü, bazı torpilli, yandaş hemşirelerinde hemşirelik hizmetleri dışında çalıştırılıyor olmasıyla ,onlardan kaynaklanan iş yükünü de omuzlayan diğer hemşirelerin yükünü katmerlenerek artırmaktadır.? Dedi.

Sözleşmeli hemşire, vekil ebe hemşire gibi istihdam türleri ile çalışanların özlük hakları açısından mağdur edildiğini savunan Türk Sağlık-Sen Düzce Şube Başkanı Şemsettin Bahadır, ?Bu tür sorunların yanında sürekli azalan döner sermaye gelirleri ile hemşirelerimiz çok çalışırken daha az ücret almaya başlamışlardır. Hemşirelerimizin öncelikli talepleri arasında yer alan her hastaneye bir kreş ise ne yazık ki ısrarla görmezlikten gelinmektedir. Aile ve bebeğe çok önem verdiğini söyleyen iktidar ne yazık ki iş icraata gelince ortalıkta gözükmemekte, lafla peynir gemisini yürütmeye çalışmaktadır. Bunların yanı sıra sağlıkta cinayete kadar uzanan şiddet olaylarından en fazla etkilenen meslek mensuplarından biri de hemşirelerimizdir.Yoğun bakımda, hasta odalarında hemşirelerimiz şiddete uğramakta, can güvenliklerinden yoksun bir şekilde hizmet üretmeye çalışmaktadır.Bu şiddetin yanı sıra mobbing, baskı, ayrımcılık gibi uygulamalarla çalışma hayatı adeta zehir edilmektedir. Birçok hemşire arkadaşımız ne yazık ki tükenmişlik sendromu yaşamaktadır.? İfadelerini kullandı.

Bahadır açıklamasına şöyle devam etti:

Tüm bunları bir arada değerlendirdiğimizde adeta sorunlar yumağı içerisinde kaldığını gördüğümüz hemşirelerimizin feryadının duyulup, sorunlarına çözüm üretilmesi gereklidir. Artık hemşirelerimizin tahammülü kalmamıştır. Sabır taşı çatlamadan sorunların çözümü için adım atılmalıdır.

Türk Sağlık-Sen olarak hemşirelerimize daha iyi çalışma şartları sağlanması temel arzumuzdur. Bunun bir an önce gerçekleştirilmesi gereklidir. Hak ettikleri mali ve sosyal haklar, çalışma hayatını kolaylaştıracak imkânlar ve adaletli yönetimlerle kendilerine sunulmalıdır.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.