DR. ARSLAN HEMŞİRELER HAFTASINI KUTLADI

DR. ARSLAN HEMŞİRELER HAFTASINI KUTLADI

Düzce İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mahir Arslan, ?Hemşireler doktordan sonra hayatımızı emanet edebileceğimiz en değerli ve güvenilir kişilerdir? dedi. 


Hemşireler Haftası dolayasıyla bir mesaj yayınlayan Sağlık Müdürü Mahir Arslan, ?Hemşirelik mesleği, Eski Mısır, Yunanistan, Roma ve Hindistan?da ilk çağlardan bu yana yapılmakta olan çok eski bir meslektir. 12 Mayıs, hemşireliğin kurucusu Florance Nightingale?in doğum günü olduğu için, 12 Mayıs günü Hemşireler Günü olarak belirlenmiş ve Hemşirelik Haftası?nın da başlangıç günü olmuştur.

Hemşirelik insan sağlığının korunması ve geliştirilmesinde vazgeçilmez bir yere sahip mesleklerin başında gelir. Kutsal bir meslek olan hemşireliğin önemi; hemşirenin, doğanın en değerli varlığı olan insanın kendisine yeterli olamadığı durumlarda, onun eli, ayağı, gözü olabilen, onu koruyan kollayan, onun savunuculuğunu yapan bir konumda olmasından kaynaklanır. Hemşireler doktordan sonra hayatımızı emanet edebileceğimiz en değerli ve güvenilir kişilerdir. Hastanelerde bizi karşılayan ve değerli hissetmemize sebep olan acil durumlarda ilk müdahaleyi yapan kişilerdir. Hemşireler dil, din, ırk ayrımı gözetmeden herkesin yardımına koşar ve sağlıklarını kazanmaları için çalışır. Çalışma şartlarının zor olmasının yanında mutlaka sabır ve hoşgörüyü de içinde barındırır. Diğer mesleklerde de olduğu gibi toplumsal ihtiyaçlardan doğan hemşirelik, insan hayatıyla iç içedir. İnsan yaşamına katkıyı hayatının ve mesleğinin kabul eden, İnsan hayatının kutsallığından ödün vermeksizin özveri ve sabırla mesleğini yürüten sağlık sistemimizin olmazsa olmaz asli unsurlarından değerli hemşirelerimizin 12-18 Mayıs Hemşireler haftasını kutlar? dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.