HASTANIN RAHMİNDEN 81 ADET UR ÇIKTI

HASTANIN RAHMİNDEN 81 ADET UR ÇIKTI

Daha özce Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesinde'de görev yapan Prof.Dr.İsmail Özdemir başarılı ameliyatlara imza atarak hastalara şifa dağıtmaya devam ediyor.

İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Prof. Dr. İsmail Özdemir başkanlığında bir ekip tarafından gerçekleştirilen operasyonda bir hastanın rahminden 81 adet miyom (ur) çıkarıldı. 


30 yaşındaki M.Ş. isimli bekar bayan bir kaç yıldır olan şikayetleri son aylarda artmış, karnı giderek büyümeye ve ağrıları şiddetlenmesi sonunda hastaneye başvurdu. Gittiği hastanelerde rahminde miyom adı verilen ur olduğu ve ameliyat sırasında ur ile birlikte rahminin de alınmasının gerekebileceği söylenmiş.
Tüm karın boşluğunu dolduran ve göğüs kafesine kadar uzanan kitlenin çıkarılması için Prof. Dr. İsmail Özdemir, Dr. Raziye Çalışkan ve Dr. Gökçe Turan tarafından operasyon gerçekleştirildi. Ameliyat sırasında en büyük kitlenin patolojik incelemesinin temiz gelmesi üzerine irili ufaklı toplam 81 adet miyom çıkarıldı ve hastaya 8 ünite kan verildi.


?Hastamızın bekar olması nedeniyle rahmini yerinde bırakmaya karar verdik ve miyomları tek tek çıkardık, kanlı ve zorlu bir ameliyat oldu? diyen Prof. Özdemir, ?Ameliyat sonrası miyomları gören ve sayısını duyan herkes çok hayret etti? dedi.
Prof. Dr. İsmail Özdemir, bu tür ameliyatlarda rahmin yerinde bırakılmasının sadece çocuk olması açısından değil aynı zamanda hastaların psikolojilerini de olumlu yönde etkilediğini ve bu kadınların hayata küsmediklerine vurgu yaparak, ?Hastamızı bir gün yoğun bakımda tuttuk ve sonra servisimize aldık, üreme organlarında ve rahminde hiçbir kayıp olmadı, başarılı bir operasyon geçti, bir kaç gün içinde taburcu etmeyi planlıyoruz? dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.