GAZİANTEP?TE ROBOTLAR YARIŞTI

GAZİANTEP?TE ROBOTLAR YARIŞTI

Milli Eğitim Bakanlığı ? Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ? Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Eğitim Enstitüsü (EİT) ve TÜBİTAK ortaklığında düzenlenen Onuncu Uluslararası Robot Yarışması ?Ahican Belkıs ? Zeugma Antik Kentinde? sloganıyla 11-13 Mayıs 2016 tarihleri arasında Gaziantep?te yapıldı.

Yarışmalar Temalı Robot, Çizgi İzleyen Robot, Hızlı Çizgi İzleyen Robot, Sumo Robot, Mini Sumo Robot, Serbest Robot, Robotino (Hareketli Robotlar) olmak üzere 7 farklı kategoride yapıldı.

Yarışmalara 19 ülkeden 1609 robot başvurusu yapıldı. 1753 yarışmacı ortaöğretim kurumlarındaki öğrenci ve öğretmenlerden, 209 yarışmacıda üniversitelerdeki öğrenci ve öğretim üyelerinden oluştu.

 

           

Düzce?den yarışmalara Düzce ? Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çizgi İzleyen Robot ve Hızlı Çizgi İzleyen dalında iki kategoride ,9 adet Çizgi İzleyen Robot ? 6 adet Hızlı Çizgi İzleyen Robot ile toplam 15 robot ile yarışmalara katıldı.

 Çizgi İzleyen Robot yarışmasına 439 robot katılırken, ilk turda en hızlı 64 robot içine 3 adet robot girdi. Diğer turlarda ikili gruplar halinde elemeli olarak yapılan yarışlarda Düzce ? Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çeyrek Finale kalarak ilk 8 robot içine girmiş, yarı finallerde yarışa veda etti.

 Hızlı Çizgi İzleyen Robot yarışmasına ise 316 robot katılırken, beşerli gruplar halinde yapılan ve her gruptan bir robotun üst tura geçtiği yarışmalarda ilk 12 robot arasına giren Düzce EML robotu  Final öncesi son turda yarışa veda etti.

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.