Dursun Özbek: 'Lucescu ile görüşüyoruz'

Dursun Özbek: 'Lucescu ile görüşüyoruz'

Sarı-kırmızılı kulübün Başkanı Dursun Özbek, Lig TV yayınına katılarak geride kalan sezon, gelecek sezon ve takımın başına gelecek yeni teknik direktör adaylarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

"LUCESCU BİZİM İLK TERCİHLERİMİZDEN BİRİ"

İlk olarak sözlerine yeni teknik direktör ile alakalı başlayan Özbek, "Yeni teknik direktör konusunda geç kalmadık, acele karar vermek istemiyoruz ve gelecek olan hocanın hem altyapı hem de üst takıma katkı vermesini bekliyoruz. Şu anda görüşmek istediğimiz hocaların bir çoğu görev yapıyor ve sezonun bitmesini bekliyorlar. Lucescu, Galatasaray'a büyük hizmetler verdi ve Lucescu ile de planlama içerisinden görüşeceğiz. Lucescu bizim ilk tercihlerimizden biri ve kendisi ile bir telefon görüşmesi yaptık. Bize süre verdi ve bu süreyi değerlendiriyor. Lucescu ismi çok önemli ve iradesi önemli" dedi.

"FATİH TERİM'İ İSTERİZ AMA ŞU AN MÜMKÜN DEĞİL"

Terim hakkında da konuşan Özbek, "Fatih Terim'in şu anda görevde olması, Galatasaray'ın şanssızlığı. Elbette Fatih Terim'i isteriz, kim istemez ki. Her Galatasaraylının istediği bir şey ancak şu anda görevde olması sebebiyle hele ki EURO 2016 öncesi mümkün değil" ifadelerini kullandı.

"TRANSFERLERDEN DERS ALDIK, ONA GÖRE DAVRANACAĞIZ"

Transfer çalışmaları hakkında da konuşan Özbek, "Başarı için yüzde 100 transfer gerekli değil. Burada kimi transfer ettiğin, nasıl ettiğin önemli. Biz paranın yanına aklı da koymak istiyoruz. Önümüzdeki yıl, belirli bütçeler altında transfer yapma durumumuz var. Galatasaray'ın dosyalarına girdiğiniz zaman net bir şekilde görülüyor. Daha önce yapılan transferler var, bu transferlerden ders aldık, ona göre davranacağız. Zaman zaman bazı şeyleri hayal ediyorum, bir düğmeye basalım ve daha önce bu transferi yapan adamlar geçsin karşımıza otursun. Bu Hajrovic'i, Endoğan Adili'yi, Ontiveiro'yu ne diye transfer ettin, maksadın ne? Bize anlatsınlar. 'Kol kırılır, yen içerisinde kalır' kavramı artık değişmeli. Kim kırdıysa gelsin. Bu transferleri kim yaptı, bize izah etsin" açıklamalarında bulundu.

ÖZBEK'TEN, MEHMET TOPAL VE RODALLEGA SORUSUNA İLGİNÇ TEPKİ

Rodallega ve Mehmet Topal hakkında soruların soruya da cevap veren sarı-kırmızılı camianın Başkanı Dursun Özbek, "Dzemaili, Bruma ve Telles dönüyor. Tabii yeni bir hoca gelecek, bunlara karar verecek. Kimler gidecek, kimler kalacak. Mehmet Topal ve Rodallega hakkında susma hakkımı kullanıyorum" şeklinde konuştu.

"BEN KONGREDEN KAÇMAM"

Seçim konusunda konuşan Özbek, "Camianın önde geleni genel kuruldur, taraftarlardır ve bu kulübe hizmet edenlerdir. Dolayısıyla ben kongreden kaçmam, her zaman hazırımdır. Genel kurul yok, normal süremizde devam edeceğiz. Ben, 3 yıl görevdeyim ve bu plan doğrultusunda devam edeceğim. Çalışma arkadaşlarımdan memnunum. Fatih İşbecer'in de bir kırgınlığı yok, kimsenin kimseye bir kırgınlığı olamaz" dedi.

"80 MİLYON TL ACİL ÖDENMELİ"

Galatasaray'ın 80 milyon TL'yi acil olarak ödemesi gerektiğini dile getiren Özbek, "Bunlar hep ötelenmiş borçlar. Ali Dürüst ve Abdürrahim Albayrak'a, 'gel sen başkan ol, ben üye olayım' dedim. Girmek istemediler, ben başkan oldum. Genel kurul yüzde 75'e yakın bir oyla bizi seçti, desteği hissediyorum. Bizim icraatımızda, verdiğimiz sözler dışında bir şey yok" diye konuştu.

"HAMZA HAMZAOĞLU İLE YÜRÜMEDİĞİNİ GÖRDÜK"

"Hamza Hamzağlu kararından pişman mısınız?" sorusuna cevap veren Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek,"Hamzaoğlu konusu geçmişte kaldı, onu göreve getiren bendim. Ali bey ve Abdürrahim'in de önemli katkıları oldu. Hamza hoca ile 3 yıllık kontrat yaptım ve ona ne kadar güvendiğimi gösterdim. Maaşında da çok güzel bir iyileştirme yaptık. Futbol çok dinamik bir oyun ve her gün başka bir safhaya gidiyor. Hamza hocayla yürümediğini gördük ve yollarımızı ayırdık. Daha fazla konuşmak istemiyorum, hem ona hem de bize zarar verir" yanıtını verdi.

"CAS'TAN UMUDUMUZ ÇOK YÜKSEK"

UEFA'dan gelen cezayı çekmek için UEFA organizasyonlarına katılmak gerektiğini ifade eden Özbek, "UEFA'nın verdiği ceza 1 yıl ve bu ceza, UEFA'nın turnuvalarına katılmak üzere çekilebilecek bir ceza. Elbette ki kupayı alıp bu durumu ortadan kaldırmak istiyoruz. Olayı bu açıdan değerlendirmek lazım. UEFA için CAS'a gitik, burada Haziran ayında bir duruşma olacak. CAS'tan umudumuz yüksek. CAS'ta sözlü savunmada da yapacağız ve bunun argümanları topluyoruz" dedi.

EUROCUP ŞAMPİYONLUĞU

EUROCUP şampiyonluğu hakkında da konuşan Özbek, "Basketbolda son derece büyük bir başarı elde ettik. Öncelikle bu başarıyı Galatasaray'a getiren Ergin Hocam'a bir teşekkür gönderiyorum. Formalarını terleten, son dakikaya kadar işi kovalayan sporcularımı tebrik ediyorum. Bu işi planlayan yönetim kurulu üyem Can Topsakal'a teşekkür ediyorum. Çok makul bir bütçeyle, bütçe-başarı kıyasında dudak uçuklatacak bir başarı oranıyla Türkiye'ye bu kupayı getirdik" açıklamalarında bulundu.

"GEÇMİŞ DÖNEMDEKİ HESAPLARI İNCELETİYORUZ"

Galatasaray'ın önceki dönemdeki hesaplarının inceletildiğini ifade eden Başkan Özbek, "Geriye dönük hesaplarda araştırmalara başladık. Büyük tepki var. Benim hakkımda olumsuz konuşanların büyük bir kısmı bunu önemsiyor. Geçmişte yapılan olaylar, birikmiş birikmiş bugün dedikodu haline dönmüş. Camia içinde bir sürü şey söyleniyor. Bir grup da diyor ki, "Biz bu konuda araştırma istiyoruz". 100'e yakın imza ile bunu yapıyoruz. Yönetimle de bunu konuştum. Genel kurul üyesi 100 kişi istiyor. Ben de incelemek istedim. Gerçekten söylenildiği gibi, belgeleri de bulalım. Bir İngiliz firmasıyla anlaştık, bugün yarın başlayacaklar. Defter üzerinden yapılacak bir araştırma değil. Bu söylenenler gerçek mi değil mi bunu öğreneceğiz. Gerçek değilse bunu da gönül rahatlığıyla çıkıp insanlara söyleyeceğiz. Arzum, hiçbir şey çıkmaması. Çıktığı takdirde Galatasaray'ın en zor günleri gelir" diyerek sözlerini sonlandırdır. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.