VATANDAŞIN HAKKINI GASP EDİYORLAR

VATANDAŞIN HAKKINI GASP EDİYORLAR

Şehir merkezinde araç park edecek yer bulamadıklarını gerekçe göstererek kaldırım, yaya geçidi ve engelli geçişlerinin bulunduğu yerlere park eden duyarsız sürücüler başta engelliler olmak üzere tüm yayaların hakkını gasp ediyorlar.

Düzce?de şehir merkezinde yaşanan en önemli problemlerden biri olarak gösterilen trafik ve otopark sıkıntısı nedeniyle, araç park edecek yer bulamadıklarını gerekçe gösteren bazı sürücüler, kaldırım, yaya geçidi ve engelli geçişlerinin bulunduğu yerlere park ediyorlar.

 

 

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin cezai işlem uygulamasına karşın kaldım ve engelli geçişlerinin bulunduğu yerlere araç parkının önüne bir türlü geçilemiyor.

Düzce?nin  artan nüfusu ve trafiğe çıkan araç sayısı ile birlikte gelen trafik yoğunluğu sorunları da beraberinde getiriyor. Artan trafik yükünü taşımayan caddelerde, trafik sıkışırken, otopark sıkıntısı da baş gösteriyor. Şehir merkezinde yer alan otoparkların yetersiz kalması nedeniyle, park yasağı bulunmasına karşın caddelere park edilen araçlar trafik yoğunluğunu daha da arttırıyor.

Kaldırım ile yaya geçitleri ve kaldırımlarda engelliler için bulunan rampaların önüne park edilen araçlara tepki gösteren vatandaşlar sürücülerden daha duyarlı davranmalarını istiyor.

Kaldırımların yayalara ait olduğunu ve araç park edilmemesi gerektiğini belirten vatandaşlar: sadece kaldırımlara değil, kaldırımların giriş ve çıkışlarına, kaldırımların önünde bulunan engelli rampalarına da araç bırakıldığını söylerken, bu durumun kaldırımı kullanmak isteyen engellileri, bebek arabası bulunan anneleri zor durumda bıraktığını ifade ediyorlar.

Duyarsız sürücüler gelişi güzel park ederek, başta engelliler olmak üzere tüm yayaların haklarını adeta gasp ediyorlar.

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.