UZMANINDAN ÖNEMLİ UYARILAR

UZMANINDAN ÖNEMLİ UYARILAR

Ramazan ayının içinde olduğumuz şu günlerde 17 saat aç kaldıktan sonra nelerin nasıl tüketilmesi gerektiğini Güneş Tıp Merkezi Diyetisyen Doktoru Yasemin Seçkin anlattı. Seçkin, dikkat edilmesi halinde insanların Ramazan ayında kilo verebileceğini belirtti.

Ramazan ayında insanların kafasında oluşan hangi gıdaları tüketip tüketmemesi ile ilgili soru işaretlerine  Güneş Tıp Merkezi Diyetisyen Doktoru Yasemin Seçkin açıklık getirdi. İnsanların 17 saat aç kaldıktan sonra mideye ağır gelecek yemekler yemekten kaçınması gerektiğini söyleyen Seçkin, çorba içildikten sonra midenin dinlenmesi için 5 dakika ara verilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Ramazan ayında 3 öğün yemek yemeye dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen Seçkin, iftar ile sahur  arasında 2 litre su tüketilmesi gerektiğini söyledi.

 

 

Seçkin, ?  İnsanlar oruçlu oldukları için 17 saat gibi bir süre aç kalıyorlar. İftar ve sahur mutlaka yapılmalı ve bunların yanına ara öğün de konularak 3 öğün şeklinde yemek yenmelidir. Özellikle su tüketimi çok önemli; iftarla sahur arasında 2 litre suyun mutlaka tüketilmesi gerekiyor. Vücudun günlük protein ihtiyacını iftar, sahur ve ara öğünde alınması gerekiyor. Kaliteli besinlerin tüketilmesi gerekiyor. Hamur işlerinden, kızartmalardan, şekerli gıdalardan, gazı içeceklerden uzak durulması gerekiyor? dedi.

İftarda midenin dinlenmesi için çorbadan sonra beş dakika yemeğe ara verilmesi gerektiğini söyleyen Seçkin, iftar ve sahurda neler yenilebileceğini anlatarak, dengeli beslenilmeye dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Seçkin, ? İftar menüsünün dengeli olması gerekiyor. Su ile açılan oruçtan sonra bir tabak çorba içtikten sonra midenin dinlendirme adına 5 dakika ara verilmesi iyi olacaktır. Sonrasında et grubu besinler, sonrasında sebze yemeği tercih edilebilir. Arkasından yoğurt ve salata tüketilmeli, bunlar iftar sofralarında mutlaka olması gerekiyor. Ramazanların vazgeçilmesi pidelerden tüketmek isteyenler için ise bir avuç kadar pide ekmek yerine tüketilebilir. Daha çok önerdiğimi tahıl ve çavdar gurubu ekmeklerdir. İftardan iki saat sonra ara öğün öneriyoruz. Burada öğünde de yoğurt ve meyve tüketilmesini öneriyorum. Bu hem kişileri serin tutacaktır hem de şeker dengesini sağlayacaktır. Sahur yemeğine mutlaka kalkılması gerekiyor. İnsanlar uykuyu tercih ediyor ancak bizlerin isteği insanların mutlaka sahur yemeği yemesi yönündedir. Sahur da genellikle protein açısından zengin yiyecekler tercih edilmelidir.  Peynir, zeytin, yumurta tarzı kahvaltılık ürünler tercih edilebilir. Sahurda da mutlaka su içilmesini öneriyoruz.? Şeklinde konuştu.

Seçkin, Ramazan ayında kilo almak istemeyenlerin porsiyonlarında küçülmeye gitmesi ve yürüyüş yapılması yönünde önerilerde bulundu.

Seçkin, ? Ramazan ayında bağırsak sistemi durabiliyor ve bunun için de kuru meyvelerin tüketilmesi gerekiyor. Kilo almak istemeyenlerin porsiyonlarında küçülmeye gitmesi gerekiyor. İftar sonrasında yürüyüş yapılabilir. Ramazan boyunca bu yapılırsa hem kilo alınmaz, hem de kilo verilir. ? dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.