RAMAZAN'DA DA BAĞIŞ YAPABİLİRSİNİZ

RAMAZAN'DA DA BAĞIŞ YAPABİLİRSİNİZ

Ramazan ayı nedeniyle gün içerisinde kan bağışı toplayamayan Kızılay, kan bağışını iftardan sonra alıyor.Teravih namazı sonrası camii önlerine kurulacak standlarda kan bağışı kabul edilecek.

Ramazan ayında oruçlu olan vatandaşlar gün içerisinde kan veremeyince  Kızılay Kan Merkezi, kuracağı stantlar ile iftardan sonra kan bağışı kabul edecek.

 

 

Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Türk Kızılayı?nın ? İnsan saygınlığının korunması konusunda her koşulda, yerde ve zamanda, muhtaç ve korumasız insanlara yardım etmek? misyonu doğrultusunda; gönüllü ve sürekli kan bağışı anlayışını, toplumun her kesimine yaymak amacıyla eğitsel ve uygulamaya dönük faaliyetlerini yürütüyor.

Kan bağışı oranlarının büyük düşüş gösterdiği yaz ayları bir de Ramazan?a denk gelince kan bağışında oldukça azalma görülüyor. Bu nedenle Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğü ramazan dolayısıyla, çalışma saatleri ve günlerinde değişiklik yapmak yönünde çeşitli tedbirler aldı.

Türk Kızılay?ı 17 bölgede kan merkezi,  65 kan bağış merkezi  ve mobil kan bağış birimleri ile Ramazan akşamları da hizmet vermeye başladı.  Potansiyel bağışçılara ulaşma adına Düzce?de de teravih namazı saatlerinde cami önlerinde ve meydanlarda gezici ekiplerle kan bağışı alınacak.

Kan bağışında bulunmak isteyen ya da bilgi edinmek isteyenler 168 çağrı merkezini ücretsiz arayabilecek.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.