KÖRPEŞLER?DEN ÇAĞRI VAR!

KÖRPEŞLER?DEN ÇAĞRI VAR!

Körpeşler Mahallesi geleceğin mega mahallesi olmaya aday. Muhtar Salim Yılmaz?la mahallesinin genel sorunlarını ve taleplerini  konuştuk. Mahallelinin ağır tonajlı araçlar konusunda bir talebi ve çağrısı var.

Mahalle Muhtarları serimizin bu haftaki konuğu Körpeşler Mahallesi Muhtarı Salim Yılmaz.

Mahallede yapılan ve planlanan çalışmaları yerinde anlatan Yılmaz, geleceğin mega mahallesi olarak adlandırdığı Körpeşler Mahallesinde son aylarda özellikle konut yapımının arttığına dikkat çekti. Yılmaz öncelikle, yol, su, kanalizasyon ve çöp konteynırları gibi genel sorunlardan söz etti.

Yılmaz, ? İslam aleminin mübarek Ramazan ayını öncelikle kutluyorum. Biz gelişmekte olan bir mahalleyiz ve birçok sorun da mevcut. Mega mahalle olma yolunda hızla ilerliyoruz. Konut yapımı mahallemizde hızlı bir şekilde ilerliyor. Konutların sayısı arttıkça mahallemizin sorunları da artmaktadır. Açılması gereken birçok yolumuz var. Alt yapı ile ilgili olarak yağmur suyu hattı ile ilgili bir sorunumuz var, kanalizasyon ve doğalgaz olmayan birkaç mahallemiz var. Asfalt sorunu sadece mahallemiz için değil Düzce için ihtiyaç. Her taraf asfaltlanması gerektiğinden dolayı bu sıkıntı ortaya çıkıyor. Alt yapı çalışmaları nedeniyle kazılan yollarımız var. Konu ile ilgili olarak belediye ile görüşmemiz oldu ve bizleri sıraya aldılar. Mahallemizde iki tane park alanımız mevcut. 3. park alanı içinde düzenleme yapılacak. Bu yaz sonu parkın mahallemize kazandırılması amaçlanıyor. Mahallemizin nüfusu hızlı bir şekilde artmasından dolayı mevcut çöp konteynırları eksik. Bir an önce bu sorunumuzun da giderilmesini bekliyorum? dedi.

Başı boş köpekler ile ilgili olarak yetkililerin çalışma yapmalarını beklediklerini belirten Yılmaz, sokak hayvanlarının sağlık açısından da ciddi anlamda tehlike oluşturduğunu söyledi.

Yılmaz, ? Bizler hayvanları seviyoruz ve mahallemizde de kedisi de köpeği de var. Özellikle arka sokaklarda bulunan yerlerde yoğunluklu olarak yaşıyorlar. Bu durumda insanları rahatsız ediyor. İnsanlara saldıran hayvanlar ile ilgili olarak belediye etkililerinden çalışma yapmalarını bekliyorum. Sağlık açsından da ciddi endişelerimiz oluyor. Hayvanların aşılı olup olmadığını bilemediğimizden dolayı endişe duyuyoruz. Çocukların köpeklerden korkup okullarına gitmediğine şahit olduk? şeklinde konuştu.

Körpeşler Mahallesinde 6 mahalleyi birbirine bağlayan kavşağın olduğunu söyleyen Yılmaz, Çoban?da dalçık yapıldığı günden bu yana ağır tonajlı araçların trafik ışıklarına yakalanmamak için bu yolu kullanmalarından dolayı rahatsız olduklarını söyledi ve sorunun çözülmesi için yetkililere seslendi.

Körpeşler Mahallesinde bulunan ve 6 mahalleye ulaşımı sağlayan kavşakta trafik yoğunluğundan dolayı kazalar meydana geliyor. Kavşağa çok hızlı giren araçlar insan canını tehlikeye atıyor. Konu ile ilgili olarak çözüm bulunması için Emniyet Müdürümüzden de ricada bulundum.  Çoban Dalçık yapıldıktan bu yana tırlar bu yolu kaçak olarak kullanıyorlar. Işıklarda takılmamak için ağır tonajlı araçlar bu yolu kullanıyorlar. Mahalle halkı olarak bu konudan rahatsız oluyoruz. Mahalleye ağır tonajlı araçların giremez yazan tabelalar konulmasını istiyoruz. Trafik ekipleri trafiğin yoğun olduğu saatlerde burada durarak yaşanan soruna çözüm bulunabilir? ifadelerini kullandı.

Mahallede sorun yaşanan ya da hizmet getirilmiş alanları yerinde gösteren Yılmaz hem mahallelinin hem muhtarlığın taleplerini dile getirdi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.