DÜZCE ATATÜRK DEVLET HASTANESİ GÖZ SERVİSİNE YENİ CİHAZ

DÜZCE ATATÜRK DEVLET HASTANESİ GÖZ SERVİSİNE YENİ CİHAZ

 Düzce Atatürk Devlet Hastanesi resmi internet sitesinde Göz Hastalıkları kliniğinde ileri tetkik ve tedavi amaçlı yeni cihazlar alındığını ve hastaların hizmetine sunulduğu bildirildi.

Yapılan açıklamada "Yüksek teknolojiye sahip Fluroscein Fundus Anjiografisi (FFA - Göz Anjiyosu), Argon lazer, Pakimetri, ve Fakoemulsifikasyon cihazları alınmıştır.

Göz Anjiyografisi (FFA); Başta şeker hastalığına bağlı gelişen retina damar hastalıkları ve göz arkası ödemi ile yaşa bağlı maküla dejenerasyonu (sarı nokta hastalığı) gibi retina bozuklukları olmak üzere çeşitli retina hastalıklarının tanı ve takibinde kullanılan temel bir tanı cihazıdır. Kliniğimizdeki FFA sistemi; dijital görüntüleme, hastaya özel arşivleme, yüksek kalitede ve çoklu dijital fotoğraf baskıları alabilme fonksiyonlarıyla, son teknolojik özelliklere sahip bulunmaktadır.
Argon Laser; Şeker hastalığı ve yüksek tansiyona bağlı olarak göz arkasında gelişen kanamalar, damar tıkanıklıkları ve ödem tedavisinde kullanılmaktadır. Ayrıca gözün farklı nedenlerle oluşabilen ve görmeyi tehdit eden tüm damar tıkanıklıkları, retinal yırtık ve deliklerin tedavisinde kullanılmaktadır.
Pakimetri; Gözün önündeki kornea dediğimiz saydam tabakanın kalınlığının ölçülmesinde kullanılmaktadır. Son zamanlarda yapılan çalışmalarda kornea kalınlığının fazla olduğu kişilerde göz içi basıncının yüksek ölçülebildiği vurgulanmaktadır. Pakimetri cihazı ile yapılan kornea kalınlık ölçümü sayesinde göz içi basıncını doğru olarak değerlendirmek mümkün olmakta ve göz tansiyonu hastalarında (Glokom) gereksiz ilaç kullanımının önüne geçilmektedir.
Fakoemüsifikasyon(Fako) Cihazı; Katarakt tedavisinin en güncel olan ameliyat sistemi Fako cerrahisidir. Fako cihazı, saniyede 40 000 defa titreşen ses dalgaları yardımıyla kataraktı göz içerisinde eritir. Böylece katarakt temizlendikten sonra, katlanabilir ve akrilik maddeden üretilmiş mercek göz içerisine yerleştirilir. Fako cihazı sayesinde göz içerisine çok küçük bir bölgeden girilerek ameliyat tamamlanmaktadır. Her türlü katarakta uygulanabilmektedir. İşlem süresi kısalmakta ve ameliyatın emniyeti artmaktadır. İşlemi tamamlarken dikiş atmak gerekmemektedir. Ameliyat sonrası iyileşme çok hızlı olmakta ve hastanın günlük faaliyetleri etkilenmemektedir" denildi.
Göz kliniğinin cumartesi günleri de 09.00 ile 13.00 arasında hizmet verdiği bildirildi.iha


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.