BİR İLK KEZ DAHA

 BİR İLK  KEZ  DAHA

Düzce Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı sağlık tesislerinden Düzce Atatürk Devlet Hastanesinde ilk kez Laparoskopik Histerektomi (rahmin kapalı ameliyatla alınması) ameliyatı Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Ozan DOĞAN tarafından  başarı ile gerçekleştirildi.

Kapalı rahim alma ameliyatlarında (Laporoskopik Histerektomi) göbek deliğindeki küçük kesiden girilip, laparoskop adı verilen optik aletle karın içi organlar görülerek , ince cerrahi aletler yardımı ile yumurtalıklar ve rahim çıkartılmaktadır.

Bilindiği üzere açık rahim ameliyatlarında görülen operasyon yerinde ağrı, büyük yara izi ve uzun iyileşme süreçleri yerine kapalı rahim ameliyatları tüm bu durumları ortadan kaldırdığı gibi cerrahinin süresini ve hastanede kalış süresini de azaltmaktadır. Hasta bir gün sonra taburcu edilebilmektedir. Bu yöntemle gerçekleştirilen operasyonlarda hastaların iş başı yapma süreleri 2 hafta içerisinde gerçekleşebiliyor. Bir çok hastada operasyon 1 saat kadar sürüyor ve kan kaybı çok az seviyede olmaktadır. Ameliyat sonrası ağrı çok az hissedildiği için geleneksel cerrahide kullanılan ağrı kesicileregerek kalmamaktadır.

Tüm bu nedenlerden dolayı Düzce Atatürk Devlet Hastanesinde ilk kez gerçekleşen bu operasyonun hastalar tarafından daha fazla talep görülmesi beklenmektedir. Bu güne kadar Laporoskopik Histerektomi ameliyatı istemi olan hastalar başka sağlık tesislerine sevk edilirken artık bu tür vakaların operasyonları Düzce Atatürk Devlet Hastanesinde gerçekleşebilecektir.

 

 

 

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.