HERKES İŞİNE BAKSIN

HERKES İŞİNE BAKSIN

Bolu Valisi Aydın Baruş, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yaşan arbedede biber gazı sıkılmasıyla ilgili olarak, ?Biber gazlı müdahale orada bulunanların yasaları uymadığı için yaşandı? dedi. Baruş ayrıca, kendisini eleştiren ve "Adamsan bu Milli Eğitim Müdürü'nü görevden alırsın' sözlerini sarf eden CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ile ilgili olarak, ?Bilmek güzel şeydir, haddini bilmek daha güzel şeydir. Sayın milletvekili ne zaman valileri tayin eden, valileri görevden alan bir mevkiye ulaştı. Herkes işine baksın? dedi. 


Gazetecilerle iftar yemeğinde bir araya gelen Bolu Valisi Aydın Baruş, Milli Eğitim Müdürlüğünün önünde biber gazlı müdahale sonrasında hastaneye kaldırılan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ve 20 kişiyle ilgili soruları yanıtladı. Baruş, ?Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu?na göre söz konusu gösteri için Valiliğe 48 saat önceden bilgi verilmesi gerekiyor. Ancak bilgi de verilmedi. Basın açıklamasını farklı yönlere çekmek isteyen kişiler kurmuş olduğu barikatı kaldırmak ve emniyet güçlerimizi zor durumda bırakmak üzere bazı tatsız hareketler yaptılar. Bunun üzerine de emniyet güçleri tabii ki daha önceden izin alınmadığı için müdahale etti. Emniyet güçlerimiz önceden uyararak müdahale ettiler. Ben kimsenin kanuni bir hakkını kullanırken, böyle bir şeye maruz kalmasını istemem. Ancak istemediğimiz olaylar bizim aldığımız tedbirlerden değil, oradakilerin konulan kurallara, yasalara uymama inadından kaynaklandı? diye konuştu.


Kendisine ?Adamsan bu Milli Eğitim Müdürü'nü görevden alırsın' ifadelerini kullanan CHP Bolu Miletvekili Tanju Özcan?a yanıt veren Vali Baruş, ?Milletvekili ?Adamsan bu Milli Eğitim Müdürü'nü görevden alırsın' gibi bir ifade kullanmış. Bir defa adamlığın ölçütünü koymak sana düşmez. Adam olmak ettiğin sözün nereye varacağını iyi bilmektir, hukuk önünde hesabını veremeyeceğin sözler söylememektir. 'Şu kadar güne kadar görevden aldın, almadın ben senin hakkında gereğini yapacağım' demiş. Bilmek güzel şeydir, haddini bilmek daha güzel şeydir. Sayın milletvekili ne zaman valileri tayin eden, valileri görevden alan bir mevkiye ulaştı. Herkes işine baksın. Herkes kanunun kendisine verdiği yetkileri kullansın? ifadelerini kullandı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.