HALKIN BİLİNÇLENMESİ GEREKİYOR

HALKIN BİLİNÇLENMESİ GEREKİYOR

Düzce?de çiftçilerin son yıllardaki en büyük kabusu olan Amerikan Beyaz kelebeği geri döndü. İlk kuluçka dönemine giren beyaz kelebeğin görülmeye başlandığı Yenitaşköprü köyü muhtarı Hüseyin Gür, tarım il müdürlüğünün dağıttığı ilaçlarla mücadele yapılacağını söyledi.

Geçtiğimiz yıllarda neredeyse Düzce?nin tüm köylerinde tarla ve bahçelere dadanan Amerikan beyaz kelebeği yeniden görülmeye başlandı. Üreticilerin korkulu rüyası olan ve meyve ağaçlarını kurutan bu zararlı için Tarım İl Müdürlüğü köylere ilaç dağıtmaya başladı.

 

 Yılda 3 kez kuluçka dönemi geçiren beyaz kelebeği bu yıl da ortaya çıkarken Yanitaşköprü köyünde ağaçlar geçen yıllardaki gibi kelebek ağlarıyla örüldü.

Yenitaşköprü köyü muhtarı Hüseyin Gür, Amerikan Beyaz Kelebeğine karşı tarım il müdürlüğünün ilaç dağıttığını söylerken, köylerde halkın bu zararlıyla mücadele anlamında bilinçlendirilmesi gerektiğini savundu.

Gür, ? Amerikan Beyaz kelebeği 3-4 yıldır köyümüze hatta Düzce?mize musallat olmuş durumda. Tarım İl Müdürlüğünden aldığımız bilgiye göre yılda üç defa kuluçka dönemlerinin olduğunu, bu aylarda ilk kuluçka dönemlerinin yaşandığını öğrendik. Ağaçların dal ve yapraklarına musallat olup dalların kurumasına sebep oluyor. Tarım İl Müdürlüğü köyümüze ve diğer köylere Amerikan Beyaz Kelebeği ile mücadele için ilaçlar bıraktı.Halkımıza bu ilaçları muhtarlığımızdan alabileceklerini duyurduk.Halkı biraz daha bilinçlendirmek gerektiğini düşünüyorum. İlaçlama döneminin devam etmesi gerektiğinin bilinmesi gerekiyor. Köylerin nüfus ve hane sayısına göre ilaçlar gönderiliyor. Yetmediği takdirde tekrar takviyesini yapacaklarını söylediler.Bu ilaçlarla ciddi bir alanda ilaçlama yapabiliyorlar.? Dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.