KREDİ TOKATÇILARINA DİKKAT!

KREDİ TOKATÇILARINA DİKKAT!

Düzce?de kimliği belirsiz kişiler, kredi alma sorunu yaşayanların peşine düştü. Bu amaçla duraklara, parklara ve elektrik direklerine "Kredi Çekilir" ilanları asmaya başladılar.

Vatandaşların bankalara olan kredi kartı ve kredi borçlarını uygun şart ve faizlerle ödemeyi vadeden şahıslar şimdi de ?kredi çekme? işine girdi.   Bu kişiler büyük şehirlerin ardından Düzce?ye de  gelerek duraklara, parklara ve elektrik direklerine ?Kredi Çekilir" ilanları asmaya başladılar.

Telefon numaralarını veren kişi veya gruplar, ?emekliye, memura, SGK çalışanına çıkmayan sorunlu krediler, çıkarılır? ilanlarıyla vatandaştan para koparıyor.

Vatandaşın nüfus cüzdanı bilgilerini alarak taşıt, ihtiyaç ve ev kredisi çıkarma sözü verenler, iddialara göre 'danışmanlık' ücreti adı altında yüzde 10-15 masraf çıkarıyor.

Ancak kredi çıkarmak için aracılık yapılmasının yasa dışı olduğunu belirten uzmanlar, vatandaşları uyararak: "Eğer bir kişi ödemediği krediler sebebiyle kara listedeyse hiçbir danışman ona kredi çıkaramaz. Bu kişilerin oyununa gelip boşuna paralar ödemeyin? dedi. Bazı vatandaşlar ise asılan bu afişlerle ilgili yetkililerin önlem almasını belirterek, ?numaralar ilanda açık seçik yazıyor. Yetkililer bunları tespit edemiyor mu? Böyle kredi çekmek yasal mı? Vatandaşlar dolandırılmadan bu işin önüne geçilmelidir? dedi.  


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.