KEŞİR RAPORU ANLATTI

KEŞİR RAPORU ANLATTI

Aile Bütünlüğünün Korunması Araştırma Komisyonu Başkanı Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, komisyonun raporu hakkında canlı yayında açıklamalarda bulundu. Keşir, yaşlı bakımı konusunda raporda yer alan bir öneriyi de paylaştı.

Çalışmalarını tamamladıktan sonra bir çok kez sonuç raporu hakkında canlı yayınlara katılan Aile Bütünlüğünün Korunması Araştırma Komisyonu Başkanı Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, bugün Ülke Tv?de raporla ilgili soruları cevaplandırdı.

Komisyonun sadece boşanma ve nedenleri konusunda çalışmadığını vurgulayan Keşir, aile bütünlüğünü etkileyen farklı faktörler olduğunun altını çizdi.

Keşir, ? Komisyonun kurulduğunda ilk etapta  boşanmanın nedenleri ve sonuçları ile sonraki mekanizmalar üzerine beklentiler varken, 30 yıllık bu alandaki tecrübeden bildiğim sadece boşanma nedenleri ve sonuçları bizi bir yere götürmeyecek. Eksik kalacak. Çünkü aile bütünlüğünü etkileyen farklı faktörler var.Biz biraz daha bütüncül baktık. Aile bütünlüğünü etkileyen tüm unsurları çalışmaya başladık. Boşanma neden ve sonuçları bunun bir başlığıydı.Yapılan araştırmalar bize ailede en büyük sorunun iletişim eksikliği olduğunu gösteriyor.? Dedi.

Sağlıklı ve güçlü ailenin niteliklerinden de söz eden Keşir, ailelerin çözüm üretim kapasitesinin toplum için çok önemli olduğunu vurguladı.

Yaşlı bakımı ile ilgili raporda yer alan bir tespitten de söz eden Keşir, özellikle genç çiftlerin bakmak zorunda kaldığı yaşlılar için devletin teşvik vermesini önerdiklerini belirtti.

Keşir, ? Yaşlılarımız ne kadar kaliteli hizmet alırlarsa alsınlar zaman zaman mutsuzluk yaşıyorlar. Yaşlılarını bakmak isteyen ancak kendi ayrı hayatı olan çiftlere devlet destek olsun önerisini sunduk raporda. Yaşlı bakımı için tüm yük çiftin üzerinde kalmasın, devlet desteği ile yaşlı insan da ailesiyle, çocukları ve torunlarıyla birlikte olsun.Bu tür teşvik mekanizmalarına ihtiyacımız var. Hem kadının istihdamının artırılmasını söylüyoruz, hem de bakım hizmetlerinin tüm yükünü kadının üzerine yükleyemeyiz diyoruz.? Şeklinde konuştu.

Keşir evlilik kurumunun ayakta durabilmesi için gençlere önerilerde bulundu, ? Bu kurumun bir değer olduğunu anlatmamız lazım? dedi.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.