BU DEVİRDE YOK BÖYLE BİR HAYAT

BU DEVİRDE YOK BÖYLE BİR HAYAT

Düzce?de İshaklar köyünde yaşayan 6 erkeğin hem yaşadıkları ev hem de verdikleri hayat mücadelesi yok böyle bir sefalet dedirtti.72 yaşındaki baba ve 5 oğlu, anneleri vefat edince sefaletin içine sürüklenmişler, temizlikten eser olmayan yıkık dökük bir evde yaşam mücadelesi veriyorlar.

İshaklar köyünde tek katlı kiralık bir evde yaşayan Yıldız ailesinin dramı yürekleri burktu.

Düzce?de yardım eli uzanmayan muhtaç aile bırakmamak için çalışan Biz Büyük  Büyük Bir Aileyiz Derneği?nin ulaştığı Yıldız ailesi, 72 yaşındaki baba Şaban Yıldız ve 5 erkek evladı ile birlikte sefalet içinde yaşam mücadelesi veriyor.

Sefalet daha evin kapısından girmeden başlarken, yattıkları yer , yemek pişirmeye çalıştıkları mutfak için kelimeler kifayetsiz kalıyor. Evde bir kadın olmayınca temizlikten eser kalmayan evde perişan bir halde yaşayan 6 erkeğin bu evde bu sefalet içinde nasıl sağlıklı kalabildiği sorusu akıllarımıza geliyor.

Böyle bir ortamda ise çocuklardan birinin yaptığı karakalem resimler ise , böylesi bir yeteneğin elinden tutulmadığı için gün yüzüne çıkamadan kaybolup gideceğini düşündürüyor.

En büyüğü 27, en küçüğü 19 yaşındaki 5 erkek evladı ile perişan bir hayat süren Yıldız, oğullarından 3?nün çalıştığını 1?inin okuduğunu söylerken, hayat hikayesini mikrofonlarımıza anlattı.

Yıldız, ? Eşim göğüs kanseri oldu, ameliyat olmuştu, 10 sene mücadele ettik, bakımını her şeyini yaptım. Ama kurtaramadık. 5 oğlan ile hayat mücadelesi veriyoruz.Kimseye boyun bükmüyoruz.Kolumuzdan tutun diyoruz, biz garibanız durumumuz yok.Bizi çiğnemeye kalkıyorlar.? Dedi.

Kardeşleri ile hisseli olan bir arsası olduğunu ve kendilerine ait bir ev yapmak istediklerini söyleyen Yıldız, yeni bir yuva kurmak için hayırseverlerden yardım istedi.

Evin en büyük oğlu Nurtekin Yıldız ise, evde bir kadın olmayışının zorluklarını yaşadıklarını söylerken, evlilik konusunda ise maddi imkansızlıklar nedeniyle düşünmediğini belirtti.

Özellikle Ramazan ayında hem engelli ve yaşlı, hem de muhtaç ailelere ulaşmaya çalışan Biz Büyük Bir Aileyiz Derneği Yıldız ailesinin kapısını da çaldı. Dernek üyesi Dilek Şen, aileyi ziyaret etti, yaşadıkları ortamı gördü ve Dernek Başkanı İsmail Yıldız ile birlikte aileye yardım eli uzamak için ellerinden geleni yapacakları sözünü verdi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.