GENÇLİK MERKEZİNDE YAZ HAREKETLİ GEÇİYOR

GENÇLİK MERKEZİNDE YAZ HAREKETLİ GEÇİYOR

Gençlik Merkezi tarafından çocukların yaz aylarında keyifli zaman geçirmelerini sağlayarak dini bilgilerini öğrenmelerini sağlamak amacıyla yaz dönemi kursları ilgi görüyor. Çocuklar öğleye kadar dini bilgileri alırken öğleden sonrada çeşitli aktiviteler ile enerjilerini atıyorlar.

Yaz dönemlerinde aileler çocuklarının dini bilgiler konusunda eğitim almaları için camilere yolluyorlardı. Çocuklar camilerde imam eşliğinde Kuran-ı Kerim ve temel dini bilgileri öğreniyorlardı. Bu yaz çocuklar dini eğitimlerini camiler yerine Gençlik Merkezinde almaya başladılar. Gençlik Merkezi tarafından yaz kursları adı altında uygulamaya başlatılan yaz dönemi kurslar veliler ve çocuklar tarafından büyük ilgi görüyor.

200?dsen fazla kayıtlı çocuğun bulunduğu kurslarda öğleye kadar teme dini bilgiler ve Kuranı Kerim eğitimleri alan çocuklar öğleden sonra ise enerjilerini atabilecekleri bir çok sosyal aktivitede keyifli zaman geçiyorlar. Çocuklar öğleden sonra seçmeli olarak  futbol, basketbol, judo, İngilizce derslerinden birinde zaman geçiriyorlar.

Çocukların öğleye kadar temel dini bilgiler ile Kuran-ı  Kerim dersleri, öğleden sonra ise futbol, basketbol, judo, İngilizce derslerinden bir tanesini seçmeli olarak aldıklarını belirten Gençlik Lideri Ahmet Yılmaz, gençleri sadece 3 ay değil yıl boyu Gençlik Merkezine davet etti. 

Yılmaz, Yaz Okulu projemiz Gençlik Merkezi, İl Müftülüğü,Halk Eğitim Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen bir projedir. Bu proje ile çocuklarımız öğleye kadar temel dini bilgiler ile Kuran-ı  Kerim dersleri, öğleden sonra ise futbol, basketbol, judo, İngilizce derslerinden bir tanesini seçmeli olarak alabiliyorlar. Bu projenin amacı yaz döneminde çocuklarımızın sosyal hayatını zenginleştirmek istiyoruz. Bizler gençlerimizi sadece 3 ay değil bütün yıl boyunca Gençlik Merkezine bekliyoruz. Şuanda yaz dönemi eğitim almak üzere Gençlik Merkezine kayıtlı 200 kişi gelmektedir? şeklinde konuştu.

Yaz döneminde Gençlik Merkezine gelen çocuklara hem dini anlamda hem de sosyal anlamda bilgiler verdiklerini belirten Düzce Gençlik Merkezi Gönüllüsü ve Ders Hocası Meltem İlhan, velilere çocuklarını kendilerine güvenerek Gençlik Merkezine yolladıkları için teşekkür etti.

 

İlhan, ?Yaz döneminde Gençlik Merkezinde  Kuran-ı Kerim ve Temel Dini bilgiler konularında eğiticilik yapıyorum. Yaz dönemi Gençlik Merkezine gelen çocuklar hem dini bilgiler hem de öğretici bilgiler konusunda eğitim alıyorlar. Çeşitli alanlarda sosyal etkinliklerin yapılması çocukların buraya olan ilgisini arttırıyor. Derslere çalışarak geliyorlar. Çocukları bunaltmamak adına çeşitli aktiviteler düzenliyoruz. Çocuklar gün boyunca burada sıkılmıyorlar. Çocukluk zamanı en güzel çağlardır. İnsanların en temiz ve en saf olduğu zamanlardır. Buradan velilere çok teşekkür ediyorum bizlere güvenerek çocuklarını bize yolladıkları için? ifadelerini kullandı.

Yaz dönemi Gençlik Merkezinde Kuran-ı Kerim öğrendiklerini ve hocaların kendilerine çok iyi davrandıklarının altını çizen çocuklar ise Gençlik Merkezinde hiç sıkılmadıklarını belirttiler. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.