24. YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI

24. YIL DÖNÜMÜ KUTLANDI

Düzce Ahbaz Kültür Derneği?nin 24. Kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen Kültür Gecesinde yoğun ilgi oldu. Kültür Gecesinde Ahbaz Kültürüne özgü halk oyunları sergilendi.

Düzce Abhaz Kültür Derneği?nin 24. kuruluş yıldönümü düzenlenen çeşitli etkinlikler ile  Kültür Gecesinde kutlandı. Düzce Abhaz Kültür Derneği tarafından düzenlenen Kültür Gecesi 18 Temmuz Salonunda gerçekleştirildi. Gecede Abhaz Kültürüne özgü halk oyunları oynandı. Kültür Gecesine Düzce Vali Yardımcısı Selda Dural, Düzce Ahbaz Kültür Derneği Başkanı İlhan Kıymet, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Program şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Açılış konuşması yapan Düzce Ahbaz Kültür Derneği Başkanı İlhan Kıymet, Abhaz Kültürünün yaşatmak için kurulan derneklerinin 24. yıldönümünü kutladıklarını belirtti.

Kıymet, ? Derneğimizin 24. yıldönümünü kutluyoruz. Derneğimizin kurulmasında ve bu günlere gelmesinde emeği geçenlere sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Kültürümüzü yaşatmak için organize ettiğimiz Kültür Gecesinde çeşitli halk oyunları sergilenecek? dedi.

Konuşmaların ardından İstanbul Ahbaz Kültür Derneği Ridade ve Riraşe Kafkas Halk Toplulukları sahne aldı. Yaptıkları gösteriler ile büyük beğeni olan Ridade ve Riraşe Kafkas Halk Topluluklarından sonra ürkiye diasporasında ilk Abhazca Albüm çıkaran Müzisyen Açuyıpha Tülin Sarıbay konseri ve otantik halkoyunlarını sergileyen Azar Grubu?nun gösterileri ile devam etti.

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.