VALİLİK'TEN TEDBİR VE UYARILAR

VALİLİK'TEN TEDBİR VE UYARILAR

Düzce Valiliği yoğun geçmesi beklenen turizm sezonu öncesi alınan tedbirleri ve uyarıları yayınladı. Turizm alanlarının ve hizmet edecek personelin temizliği ile fiyat denetimlerine özen gösterilmesi istenirken, şehirlerin alt yapı sorunlarının da giderilmesi uyarısında bulunuldu.

Ramazan ayının sona ermesi ile birlikte yaz sezonu için Düzce?de yoğunluk bekleniyor. Turizm alanlarında sezonun sorunsuz geçmesi amacıyla bir dizi tedbirler alındı. Düzce Valili tarafından açıklanan tedbirlerde, Turiste hizmet veren tüm görevlilerin yabancı dil bilen kişilerden seçilmesi, hizmetlerin iyi niyet ve nezaket kurallarına uygun, turistleri rahatsız etmeden, yol gösterici ve güven sağlayacak şekilde yürütülmesi istendi.

 

 

TURİSTLER RAHATSIZ EDİLMEMELİ

Otogar, istasyon ve hava alanları gibi ulaşım noktalarına, şehir, merkezine ve turistik yerlere nasıl ulaşılabileceği konusunda bilgi panolarının hazırlanarak kolaylıkla görülebilecek yerlere asılması uyarısında bulunurken, aldıkları komisyon karşılığında turistleri otel, pansiyon ve mağazalara götüren kişiler ile gezintiye veya alışverişe çıkmış  turistlerin satıcılar tarafından rahatsız edilmemelerinin sağlanması istenirken, Taksi şoförlerinin yolculardan fazla ücret almasının ve korsan taksiciliğin önlenmesi uyarısı yapıldı

TEMİZLİK İÇİN SÜREKLİ DENETİM

Tedbirler arasında, Belediye denetiminde çalışan konaklama, yeme-içme ve eğlence tesislerinin fiyat, kalite ve temizlik yönünden sürekli denetiminin sağlanması yer alırken, müşteriye sunulan her ürünün fiyatının mutlaka fiyat listesinde yer almasının sağlanması, bu yerlerdeki fiyat listelerinin yabancı dillerde de hazırlanması da belirtildi.

Bu işletmelerde çalışan personelin kılık, kıyafet ve görünümlerinin temiz, müşterilere karşı davranışlarının da olumlu olmasına itina gösterilmesi gerektiği kaydedildi.

ALT YAPI ESKSİKLERİ GİDERİLMELİ

Otogar, istasyon ve hava alanları, otobanlar, müze ve ören yerleri, akaryakıt istasyonları, umuma açık dinlenme tesisi, park ve bahçeler ile hayvanat bahçeleri, plaj , W.C. gibi yerlerin temizlik, tertip ve düzenine itina gösterilmesi, şehrin uygun yerlerine modern tuvaletler yapılması, yüksek ücretle mal satılmasının önlenmesi, Trafik kontrollerinin arttırılması, hız sınırlarına uyulmasının sağlanması, kış şartları nedeniyle bozulan şehir içi yolları, kaldırımların ve su, elektrik, telefon kanalizasyon v.b gibi altyapı  çalışmalarıyla ilgili bakım ve onarımların yoğun sezondan önce yapılması, cadde ve sokaklarda başıboş gezen kedi ve köpeklerin koruma altına alınması da tedbirler içinde yer alırken, Engelsiz Turizmle ilgili olarak ise, gar, otogar, havaalanı gibi ulaşım noktaları ile mevcut yol, kaldırım, yaya geçidi, park ve yeşil alanlar, spor alanları ve benzeri sosyal yapıların engellilerin erişimine uygun hale getirilmesi istendi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.